Защо детокс режимите са полезни?

Енергийните нива се повишават, твърдят спецове
25 сеп 2017 10:15, Михаела Лазарова
2
Защо детокс режимите са полезни?
Снимка: pixabay

Колко често детоксикирате тялото си? Детоксикацията е хранителна програма, при която ограничаваме консумацията на определени храни и напитки, за да елиминираме вредните ефекти, които се предполага, че идват от тяхната консумация.

Детокс режимът може да се състои от определени храни и напитки, да бъде в рамките на 24 или 48 часа или да е с продължителност от няколко денонощия. Кои са ползите на детокс режимите за тялото?

Елиминиране на свободните радикали

Всички сме чували за свободните радикали. Най-общо казано това са молекули с един липсващ електрон, които предизвикват разрушаване на здравите клетки в тялото. Повлияването от свободни радикали, известно още като „оксидативен стрес“, е свързано с повишен риск от заболявания като рак, възпалителни процеси, невродегенеративни състояния като болестта на Алцхаймер и множество други медицински проблеми.

Голяма част от това увреждане се предизвиква от храните, които ядем, включително храни с високо съдържание на захар, неестествени мазнини. Такива храни са сладкишите, чипсове и подобни на тях лакомства, преработени храни, подсладени напитки, алкохол.

Тъй като повечето програми за детоксикация изискват такива храни да бъдат елиминирани от диетата, те предотвратяват натрупването на свободни радикали в тялото. Важно е след приключване на детокс периода, да продължаваме да избягваме тези храни и да добавим в менюто си такива, които са богати на антиоксиданти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари