Ходенето пеш подобрява сексуалния живот и намалява риска от инфаркт

Полезно е в превенцията на рак
26 сеп 2017 22:20, Михаела Лазарова
3
 Ходенето пеш подобрява сексуалния живот и намалява риска от инфаркт
Снимка: Unsplash

Ходенето пеша е много полезно за здравето. Нашите тела са създадени да се движат, а не да седят цял ден на стол. Въпреки че съвременното ежедневие и работна среда ни налагат да сме в седнало положение часове наред е важно да противодействаме на този вреден навик с ходене пеша. Защо?

Намалява риска от диабет

Ходенето пеша стимулира кръвообращението и усвояването на въглехидратите в кръвта. Това намалява риска от диабет, инсулинова резистентност, диабет тип 2, метаболитен синдром.

Подобрява сексуалния живот

Сексът и движението вървят ръка за ръка. Колкото по-активни сте физически, толкова по-добре ще се представяте в леглото.

Спестява пари за фитнес

Вместо да ходите на фитнес, ходете пеша. Не ползвайте транспорт. Разчитайте на собствените си крака. Не се качвайте в асансьора. Ще се убедите колко движение се изисква, когато се откажете от тези удобства на модерното съвремие.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Flex преди 6 години
Добре е, да, като програмист съм постоянно на стол и това определено не е оферта. Преди 4 години се заставих да ходя пеш до работа, кофти беше първите 2-3 седмици, после стана голямо удоволствие и не губя почти нищо - с кола заради задръстванията се стига за 30 мин, пеш го вземам за 40, по 5км. Пристигаш събуден тотално, няма нужда от кафета, средно 8км на ден си правя и съм идеален, никакви фитниси :D
1
2
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
върви да се разходиме, а?