След "А при нас ли да умре?": Уволнения в "Пирогов"!

Директорът на болницата наказа дисциплинарно дежурния екип
27 сеп 2017 14:52,
76
След "А при нас ли да умре?": Уволнения в "Пирогов"!
Снимка: Facebook

Директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов уволни един от дежурните екипи в болницата след отвореното писмо на Евелина Добрева.

В него жената разказа за ужаса, през който е минала, в опит да спаси съпруга си. Във фаталния 16 септември тя звъняла многократно за линейка, тя дошла след час и половина, а в "Пирогов" отказали да приемат агонизиращия й съпруг. На думите на лекарката от линейката, че човекът ще умре по пътя, дежурните в "Пирогов" отвърнали: "А при нас ли да умре?".

Още по темата

След това мъжът бил закаран в "Александровска", където починал. След като разказа за ужаса си във Facebook, Евелина Добрева бе поканена на среща със здравния министър Николай Петров, който назначи проверки в лечебните заведения.

Междувременно директорът на "Пирогов" назначи своя проверка, която констатира, че дежурният екип в кабинет №126 в Спешното отделение на 16 септември 2017 г. не е извършил регистриране в болничната информационна система на докарания от екип на Спешна помощ Спас Добрев.

Липсва документиране на резултатите от извършения преглед, не са проведени и лабораторни изследвания на пациента.

"При проверката е установено неспазване на техническите и технологичните правила и неизпълнение на трудовите задължения на дежурния екип", се казва още в констатациите от проверката.

На базата на резултатите от нея изпълнителният директор проф. Балтов е издал заповеди за административни наказания – уволнения на служителите от дежурния екип.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
46
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
И след време съда ще ги оправда е и върне с обезщетение,живеем в ада както бе казал някакъв учен.
3
3
 
46
 
! Отговори
Др Иванов преди 6 години
Aко си болен в тази държава,по-добре е да си четиркрак бозайник.При тях няма Бърза помощ,Здр.каса,пръстов отпечатък и тем подобни здравни недъзи на реформата!
2
2
 
50
 
! Отговори
жестока истина преди 6 години
Това не е единствения случай хора са унижавани и умират заради бардака в здравната система в който се наливат постоянно милиони а резултат няма,е има резултат гробищата и крематориума са препълнени....
1
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им е за сефте на дежурните екипи на Пирогов да се гаврят с пациентите. Заслужават си уволнението.