Подготовка за раждане: Кoe е най-важното?

Съветите на акушерката Йонка Петкова пред Puls.bg
28 сеп 2017 09:15, Eкип на Puls.bg
7
Подготовка за раждане: Кoe е най-важното?
Reuters

Подготовката за раждането започва много преди жената да разбере, че е бременна. Това казва акушрката Йонка Петкова в интервю за Puls.bg. Тя ще бъде лектор на Форум бременност и детско здраве, който ще се проведе на 01 октомври в Пловдив. Ето какво съветва тя бъдещите майки: 

Все повече двойки осъзнато планират появата на дете в семейството. Съвременният човек иска да контролира всичко и това доста му пречи. Колкото и да искаш да си подготвен и през колкото и курсове да си минал, когато ти е за първи път, чак през самото раждане разбираш,  какво е това. Един от законите на Дон Мигел Руис гласи: „Не прави предположения!“, защото винаги ще се разочароваш, ако нещата не се подредят както искаш. Мотото, което много помага е: „И това ще мине!“. Преди, по време на бременността, раждането и следродилния период обаче може съзнателно да променим и коригираме доста неща от стила си на живот, които да ни помогнат по-лесно да се справим с изискванията към нашия организъм и преминаването през този процес.
 
Подготовката бива: 
 
1. Психическа, включваща психическото и емоционално състояние през различните фази, както на жената, така и на цялото семейство. Комуникация  и подкрепата от страна на партньора, близките, дула и медицинските лица. План за раждане и подготовка за бебето. Обичаната и подкрепена жена по време на раждане изпитва на половина по-малко дискомфорт и болка.
 
2. Стил на живот – хранене, сън, почивка, работа, курсове, забавления. Някои корекции в диетата и навиците доста облекчават неразположенията по време на бременността. Вашето тяло си е ваша работа, вслушвайте се в това от какво имате нужда и какво ви се прави.
 
3. Физическа – свързана е с физическата активност, която от своя страна е важна като цяло за правилното функциониране на организма. Доста хора неглижират двигателните занимания, но обикновено сме доста по-отговорни към грижата за друг и затова бременността е идеалният момент да се погрижим за бебето и за себе си. Другата категория е на активно спортуващи, там е нужна консултация за детайли от активностите. Достатъчно е приятно занимание да превърнем в навик и това остава в живота ни като бонус.
 
Физическите активности при нормално протичаща бременност могат да бъдат различни видове - от разходка, през фитнес, пилатес, йога, водна гимнастика, както и различни видове танци, важно е да изпитвате удоволствие.
 

7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Я гледай....

Ами, иначе с пръст ли ще го хранищ това бебе ?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мойта, като забременя, имаше само събирания у нас и подаръци за бебето. А през останалото време, ми беше окупирал плейстейшана.
4
0
 
1
 
! Отговори
:)) преди 1 година
Подготовката за раждането започва много преди жената да разбере, че е бременна.
_________________

Ами да. Жената първо трябва да предприеме точно определени съвместни действия заедно с някой мъж, та в резултат евентуално да забременее. Иначе как да се стигне до раждане?
3
0
 
2
 
! Отговори
маркиз Дьо ла Панкур преди 1 година
Как кое е най-важното ?!
Цяла "статия" ми изписали вместо да отговорят с една-единствена дума - ПАРИ !
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
споко момичета, аз родих без подготовка, мама, баба и те, пък всички сме живи и здрави
1
0
 
8
 
! Отговори
Я гледай.... преди 1 година
От прочетеното разбрах следното: 1. Да се ходи на психолог-пари.2.Да си приготвите минимум 1000 лв. екип-пари 3. Ходете на фитнес- пари. 4. Който няма такива възможности ,да не ражда.

10 съвета за отслабване, които всъщност наистина работят
10 съвета за отслабване, които всъщност наистина работят

10 съвета за отслабване, които всъщност наистина работят

Прически за всяка възраст (галерия)
Прически за всяка възраст (галерия)

Прически за всяка възраст (галерия)