Подготовка за раждане: Кoe е най-важното?

Съветите на акушерката Йонка Петкова пред Puls.bg
28 сеп 2017 09:15, Eкип на Puls.bg
7
Подготовка за раждане: Кoe е най-важното?
Reuters

Подготовката за раждането започва много преди жената да разбере, че е бременна. Това казва акушрката Йонка Петкова в интервю за Puls.bg. Тя ще бъде лектор на Форум бременност и детско здраве, който ще се проведе на 01 октомври в Пловдив. Ето какво съветва тя бъдещите майки: 

Все повече двойки осъзнато планират появата на дете в семейството. Съвременният човек иска да контролира всичко и това доста му пречи. Колкото и да искаш да си подготвен и през колкото и курсове да си минал, когато ти е за първи път, чак през самото раждане разбираш,  какво е това. Един от законите на Дон Мигел Руис гласи: „Не прави предположения!“, защото винаги ще се разочароваш, ако нещата не се подредят както искаш. Мотото, което много помага е: „И това ще мине!“. Преди, по време на бременността, раждането и следродилния период обаче може съзнателно да променим и коригираме доста неща от стила си на живот, които да ни помогнат по-лесно да се справим с изискванията към нашия организъм и преминаването през този процес.
 
Подготовката бива: 
 
1. Психическа, включваща психическото и емоционално състояние през различните фази, както на жената, така и на цялото семейство. Комуникация  и подкрепата от страна на партньора, близките, дула и медицинските лица. План за раждане и подготовка за бебето. Обичаната и подкрепена жена по време на раждане изпитва на половина по-малко дискомфорт и болка.
 
2. Стил на живот – хранене, сън, почивка, работа, курсове, забавления. Някои корекции в диетата и навиците доста облекчават неразположенията по време на бременността. Вашето тяло си е ваша работа, вслушвайте се в това от какво имате нужда и какво ви се прави.
 
3. Физическа – свързана е с физическата активност, която от своя страна е важна като цяло за правилното функциониране на организма. Доста хора неглижират двигателните занимания, но обикновено сме доста по-отговорни към грижата за друг и затова бременността е идеалният момент да се погрижим за бебето и за себе си. Другата категория е на активно спортуващи, там е нужна консултация за детайли от активностите. Достатъчно е приятно занимание да превърнем в навик и това остава в живота ни като бонус.
 
Физическите активности при нормално протичаща бременност могат да бъдат различни видове - от разходка, през фитнес, пилатес, йога, водна гимнастика, както и различни видове танци, важно е да изпитвате удоволствие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я гледай....Ами, иначе с пръст ли ще го хранищ това бебе ?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мойта, като забременя, имаше само събирания у нас и подаръци за бебето. А през останалото време, ми беше окупирал плейстейшана.
4
0
 
1
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Подготовката за раждането започва много преди жената да разбере, че е бременна._________________Ами да. Жената първо трябва да предприеме точно определени съвместни действия заедно с някой мъж, та в резултат евентуално да забременее. Иначе как да се стигне до раждане?
3
0
 
2
 
! Отговори
маркиз Дьо ла Панкур преди 6 години
Как кое е най-важното ?!Цяла "статия" ми изписали вместо да отговорят с една-единствена дума - ПАРИ !
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
споко момичета, аз родих без подготовка, мама, баба и те, пък всички сме живи и здрави
1
0
 
8
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
От прочетеното разбрах следното: 1. Да се ходи на психолог-пари.2.Да си приготвите минимум 1000 лв. екип-пари 3. Ходете на фитнес- пари. 4. Който няма такива възможности ,да не ражда.