Със студа идват и вирусите - болки в гърлото, хрема, кашлица

Експерти препоръчват поставяне на ваксина през октомври
30 сеп 2017 21:35,
14
Със студа идват и вирусите - болки в гърлото, хрема, кашлица
Снимка: Архив, Булфото

Със студеното време се увеличават опашките пред кабинетите на личните лекари.

В Националната референтна лаборатория по грип и остри респираторни инфекции все още не е изолиран нито един грипен вирус. За сметка на това са доказани случаи на респираторни вируси – сред тях основно рино вируси, характерни с хрема.

Дразнене в гърлото, хрема, кашлица и леко повишена температура са характерни за вирусите, които върлуват в момента, съобщава bTV.
Световната здравна организация препоръчва имунизация на всички бременни, деца до 5 години, възрастни над 65 години и хронично болните.

Между 15 и 70 000 души в Европейския съюз умират всяка година след усложнения от грип.

"Тези пациенти, които са се ваксинирали, не са правили усложнения. Не мога да кажа, че въобще не са се разболявали. Може да имат някаква лека форма. Но никога не стигат до усложнения, никога не стигат до хоспитализации", категорична е д-р Гергана Николова.

Експертите препоръчват на всички желаещи да си поставят ваксина през октомври. Така организмът ще има достатъчно време да изгради имунитет.

Обикновено до нас стига това, което по-рано е върлувало в Южното полукълбо. В момента това са вирусите Хонг Конг и Мичиган. И двата щама, плюс още два, са включени в противогрипните ваксини тази година.

В България обаче не повече от 5 до 7% от населението се ваксинират.

Първите случаи на грип може да се очакват още през декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kak pa se po edno i sashto vreme sa teq virusi prez godinata raztroistvoto uj e prez lqtoto nqkolko godini vse oktomvri mesec izliza hremata deto se tochi 2 sedmici i ne se vliae ot nikvi kapki kak oa se taka mislq che si ima spec profesori deto vsqka godina si ni puskat ei taka virusi da se kupuvat boklucite po aptekitw shte ni umirat ot maljo do golemo neshtastnici gospod da gi sadi
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че за пияните и лудите грип няма дучо и иваило кузев вируси не знаят важното е да си луд не ги бърка
9
2
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Тия препоръки са за простудни заболяванияПри грипа не просто " усещаш нещо", а започва с висока температура -39-40 градуса.Каква сол. Каква топла вода?Аналгин. Влажни обвивания и преглед от лекар. После- Тамифлу или Реленца. А ако е нужно- бързо в болница, че грипът си е смъъртоносна болест
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Противогрипна ваксина 4 щама на грипните вируси за година2018 с цена 25лв,Тамифлу ако започнат грипните симптоми на цена 35 лева и готово,а вие яжте чесън и мокрете крака в солена вода,това са изкуствено създадени вируси в лаборатории,нито чесън,нито солена вода за краката ще ви помогне!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А със лятото идва бирата ,тревата и болки в ***
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Компютрите и интернет станаха достъпни и до най-маломното ни простолюдие.Слагайте си ваксини и не гледайте коментарите тук. Дори и да хванете грип ще го изкарате на порядък по-леко.
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление народната медицина не действа вече.Не е до свикване, не е до менталиви хапове.Просто вече всички вируси са изкуствени, специално разработвани по лабораториите!!!Пускат си ги после по магазини, спирки, и тн, и след една седмица в аптеките - опашки.Едно време се разболяваш ако измръзнеш, настинеш от тива че си бил мокър в снега или дъжд и вятър. И после с няколко метода от бабите и си на крака.А сега? Още на първия ден здрав и прав човек направо ляга на легло...това е ТРОВЕНЕ!!!
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вируса доиде е какво правим защов русия не боледуват откъде идва това нали се изследва тоя въздух аиде умници или това идва да избият морето едно време се боледуваше един два пъти сега марешки ни пробутва ментета еми е какво става доктора или аптекаря тия освен за болести друго знаят ли
3
3
 
10
 
! Отговори
пробиотик преди 6 години
За последната 1 година 4 пъти пих антибиотици. Сега искат да махат сливиците. Един стар лекар ме посъветва да подсиля имунната си система и да правя компреси с извара около гърлото. Но да си я правя сам от прясно мляко. Подейства ми компреса и се оправих без антибиотик. И редовни гаргари ъс морска сол.
2
5
 
23
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
не мерси бийте си вие канцерогенните ваксини със живи вируси и живак!
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свикнете ли организма на ваксини спуна ви е работата! Когато усетите неразположение което се случва предимно вечер веднага вземете два аналгина. В един леген сгрейте топла вода и сложете сол. Водата трябва да е с такава температура че да може да потопите краката и да ги задържите поне 10 секунди. Така ги топите периодично докато водата стане хладка. Веднага след процедурата се облечете обуйте вълнени чорапи и директно в леглото под дебела завивка. След някое време ще се изпотите и край с вируса