Райска ябълка - за какво е полезна?

Най-важните витамини на едно място
1 окт 2017 22:27, Eкип на Puls.bg
2
Райска ябълка - за какво е полезна?
Reuters

Райската ябълка е сред плодовете, за които е напълно оправдано да съжаляваме, че не консумираме по-често. Този есенен плод набира популярност у нас през последните години, но все още отстъпва по консумация на цитрусите и другите сезонни плодове. Време е, запознавайки се с изключителните свойства на райската ябълка, да променим това. 

Само 70 калории в една райска ябълка
 
Райската ябълка е сред най-нискокалоричните плодове, въпреки че в добре узряло състояние тя е много сладка. Една средно голяма райска ябълка съдържа около 15 грама въглехидрати, почти половината от които са във вид на диетични фибри. Така един плод набавя едва около 70 калории и предлага уникална възможност за допълване на всеки тип здравословно хранене.
 
Най-важните витамини на едно място
 
Една райска ябълка може да ни осигури около 50% от дневните нужди от витамин A. Веднага след него по съдържание се нарежда витамин C, като с един плод може да си набавим около 20% от препоръчителния му дневен прием. Витамините от група B-комплекс също са добре представени в състава на райските ябълки. Така редовната консумация на този плод може да ни подсигури най-важните витамини, които организмът ни не може да синтезира сам.
 
Мощна комбинация от допълнителни фитонутриенти
 
Райската ябълка е и богат източник на микроелементи с незаменима роля при протичането на редица жизнени процеси. Това са манган, мед, фосфор, калций, желязо.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
10
 
! Отговори
дядо Пижо преди 6 години
Купих си 3 кг. по 1.10. Много ги обичам.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпи защото си в София. По нашия край се правят на ракия защото няма кой да ги яде. На пазара са по 1,5лв килото.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
mnogo gi obicham, no sa skypi.