Здравословни състояния, които могат да доведат до напълняване

Раздразнени черва
1
Здравословни състояния, които могат да доведат до напълняване
Снимка: pexels

Забелязали ли сте, че когато сте нервни, намирате се в не особено благоприятен период, хапвате повече? Успявайки да подобрим емоционалното си състояние, виждаме какви щети е нанесъл стресът върху здравето ни.
Една от тях е покачването на телесното тегло. Има редица здравословни състояния, които могат да доведат до напълняване. Споделяме някои от тях, а вие не забравяйте да обръщате внимание на всеки сигнал, който тялото ви подава.

Хипотиреоидизъм

Вашата щитовидна жлеза и хормоните, които произвежда, контролират метаболизма. Но когато се намали синтезът на тиреоиден хормон, метаболизмът ви се забавя. Това разстройство, известно като хипотиреоидизъм, често причинява умора и наддаване на тегло.
Тези симптоми са често срещани и съпроводени със смяна на настроенията, депресия. Ето защо е важна консултацията със специалист, който да назначи необходимите изследвания и лечение, както и промяна в начина на хранене и редовна физическа активност.

Поликистозни яйчници

И това разстройство се дължи на хормонален дисбаланс. Симптомите са нередовни менструални цикли, увеличение на мъжките хормони и кисти в яйчниците. При много жени се наблюдава нежелано покачване на телесното тегло.
Ако имате нередовен менструален цикъл и необяснимо повишаване на теглото, болки, дискомфорт, посетете вашия лекар.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
какичка, имам точната идея за едно състояние дето ще те накара да напълнееш ;)