Шоколадът подмладява кожата

Действа като антиоксидант
9 окт 2017 17:30, Eкип на Puls.bg
1
Шоколадът подмладява кожата
Reuters

 Пълен с антиоксиданти, шоколадът, и най-вече черният шоколад, може да допълни ежедневната грижа за кожата. Хапвайки редовно умерени количества шоколад, можем да си подсигурим по-стегната и гладка кожа, естествено защитена от вердното влияние на ултравиолетовите лъчи.

 
До момента беше известно, че тъмният шоколад подпомага дейността на мозъка и чревния тракт, понижава лошия холестерол и риска от сърдечносъдови заболявания. Днес към ползите от приема на любимия десерт можем да прибавим и дермопротективното му действие.
 
Мощни антиоксиданти в черния шоколад забавят процесите на стареене на кожата
 
Изгарянето на кожата след излагане на слънце може да допринася за получаването на желания тен, но в дългосрочен аспект е основна причина за стареенето на кожата. Ултравиолетовите лъчи отключват процеси, водещи до повишено производство на свободни радикали в кожните клетки. Оксидативният стрес уврежда клетъчните структури и ускорява стареенето им. Така стремежът към по-траен слънчев загар може да доведе до преждевременно стареене на кожата. Повишеният прием на антиоксиданти е средство, което може да забави този процес.
 
Суровите какаови зърна съдържат високи дози флаваноли – мощни антиоксиданти, които действат благоприятно върху кожните структури. Лошото е, че по-голяма част от тези полезни вещества се неутрализират с преработката на какаото при производството на шоколад. Затова за оптимално набавяне на флаваноли можем да разчитаме на черния шоколад в максимално суров вид.
 
 
 
 

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Особено черния шоколад с палма той много хубаво подмладява кожата.Шоколад с палма не бива да се наричат шоколад защото той не е.Единствената мазнина трябва да е какаовото масло.

Защо магнезият е важен през бременността?
Защо магнезият е важен през бременността?

Защо магнезият е важен през бременността?

Употреби на алое вера, за които може би не знаете
Употреби на алое вера, за които може би не знаете

Употреби на алое вера, за които може би не знаете