За да намалите риска от рак, вижте какво трябва да правите

Малките промени, могат много да помогнат
6
За да намалите риска от рак, вижте какво трябва да правите
Снимка: unsplash

Здравето е крехък баланс в организма, който лесно може да се наруши. Ежедневно правим всякакви грешки, които допринасят за влошаване на здравословното ни състояние.

Трудно е да се каже каква е тайната на здравословния живот и дълголетието. Можем да кажем само, че има някои ежедневни прости грешки, които могат да навредят на здравето и най-вече могат да повишат риска от поява на рак.

За да намалите този риск, вижте какво трябва да правите.

1. Избягвайте водата с флуор.

Филтрирайте водата, която пиете. Ако тя е минерална, винаги избирайте такава с ниска дозировка на минералния състав. Изследванията показват, че флуорът е канцерогенен и повишава риска най-вече от тумори на костната система.

2. Пропускайте изследвания на скенер и с рентген, когато това е възможно.

Не настоявайте да ви се правят подобни изследвания, освен ако това наистина се налага. Някои хора настояват за скенер и рентген, смятайки, че те са безобидни и че са най-добрият начин за диагностика. Изследванията обаче показват, че избягването на излишните канцерогенни изследвания с йонизиращо лъчение намаляват риска от рак с около 2%.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
pepe преди 1 година
Вие сериозно ли? Това са най-абсурдните причини за които съм чел.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В рамките на 4 години минах към 8 ядреномагнитни резонанса, 10 компютърни томографии, няколко патскана и не ми се мисли колко рентгена. Имах диагноза, от която статистиката казваше, че до 2 години никой не е оцелял. Все още съм жив. Понякога нещата не са еднозначни и отчаяните положения изискват отчаяни мерки. Хубаво е когато чоевк може да се довери на лекарите си.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, върни се в стария ресор, мила. Там си тежеше на мястото. Още препрочитам на гаджетата ми дописката ти за това, колко е важно да поддържат aн.aлa чист...
2
1
 
10
 
! Отговори
КТ пациент преди 1 година
Абе момиче, от къде ги преписа ти я глупости и общи приказки?Има толкова други по вредни ежедневни неща ,ти за водата и скенера си прочела от тук от там.Това е безмислена статия.
1
4
 
10
 
! Отговори
Златка преди 1 година
По голяма простотия не бях чела! Михаела Лазарова не ти се отдава да пишеш статии на здравна тема :) по добре се върни към писането на статии за различните видове секс :)

3-дневен детокс с вода с чия и лимон
3-дневен детокс с вода с чия и лимон

3-дневен детокс с вода с чия и лимон

Как да се предпазим от грипа
Как да се предпазим от грипа

Как да се предпазим от грипа