Български лекар с номинация за "Оскар" в медицината

Д-р Сираков я заслужи със сложните операции, които извършва
10 окт 2017 10:12, Петя Славова
6

Номинираха български лекар за "Оскар" в медицината. Това е д-р Станимир Сираков от болница "Свети Иван Рилски". Той заслужи номинацията си със сложните операции, които извършва. Сираков е само на 32 години, но вече е спасил десетки човешки животи.
Още по темата

"Ваш колега журналист ми съобщи че съм номиниран, което много ме зарадва. По този начин разбрах и за наградите", сподели медикът.

А 32 годишният лекар попада сред номинираните благодарение на уникален метод за лечение на сложни мозъчно-съдови проблеми. Така д-р Сираков успява да спаси живота на 10-годишно дете като достига до мозъка му през вена на крака.

"А при детенцето е наистина първата такава операция правена на нашите ширини и с такава сложност. Допреди 2011-2012 г. такива пациенти просто се изпращаха за лечение в чужбина", разказа още номинираният пред репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

Въпреки постиженията си, д-р Сираков разказва, че най-голямото признание е благодарността на пациента. И не крие, че преживява почти всяка човешка история.

И макар, че е получил десетки предложения за работа в чужбина, д-р Сираков избира да работи в България. Смята, че е достоен претендент за медицинския "Оскар"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Сузанита ще стане доктор, ще видите! А дано се прикнат повече като Др.Сираков че от Сузанитите само се пребиват децата в училищата!
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сузанита е по-важна, а тоя доктор ако го фана, ше го набия, нали е доктор, а аз съм сeлянин. Кефя се на Сузанита, на докторите не им се кефя, щото имат повече пари от мене, а аз съм голям мъж, голям българин.
4
0
 
8
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
За Сузанита и други подобни има по над 200 коментара, а тук? Не ви е срам.Браво докторе!
3
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
браво на доктора
2
6
 
1
 
! Отговори
ped.........t преди 6 години
До Анонимен
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как се казва наградата? Очевидно не е "Оскар за медицина". Може би е време да спрете да третирате читателите си като тъпоумници, като правите подобни неадекватни сравнения.