Всеки десети българин го мъчи... безсъние

Днес отбелязваме Деня на психичното здраве
10 окт 2017 08:54, Петя Славова
7
Всеки десети българин го мъчи... безсъние
Снимка: Reuters

Почти всеки десети човек страда от безсъние. Това припомнят от здравното министерство във връзка с деня на психичното здраве.

Над една трета от хората са преживявали психично разстройство през живота си, сочат данните на проучване. А при 14 на сто това е било особено сериозно.

Тази година акцентът в Европа е поставен на стреса на работното място, съобщава "Монитор".

Над половината от хората с психичноздравни проблеми не успяват да се върнат на работното място, твърдят експертите. А дори и да успеят да се върнат на работа, две трети вече заемат по-ниски длъжности.

Рисковете от стрес на работното място възникват най-често когато възможностите на работника са в конфликт с основните трудови задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Наздраве! преди 6 години
Aз като изпия четири водки и после шест бири и въобще не ме мъчи безсъние.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бзсънието се дължи на това че живота който живеете е неспокоен. А неспокойството идва от хиляди неща. Защо бабите и дядовците ни не са страдали от безсъние? Ами защото първото което е са живяли спокоен живот. Второ не са имали време за безсъние поради тежкият физически труд на нивата и на полето! Опитайте цял ден да копаете и вечерта ще ви питам дали ще страдате от безсъние! Още преди да сте стигнали до леглото ще сте заспали като заклани. Това ви го казвам от опит като земеделец.
2
0
 
5
 
! Отговори
Бедняк от Бг преди 6 години
Няма пари,няма сън.
1
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
И ВСЕКИ 2--РИ---БЕДНОСТ