Без опашки пред лекарските кабинети. Записваме си час онлайн

Здравният портал на Столична община обхваща близо 800 лекари
Обновена: 11 окт 2017 21:17 | 11 окт 2017 21:12,
11
Без опашки пред лекарските кабинети. Записваме си час онлайн
Снимка: Архив, Reuters

Софиянци вече ще ходят на лекар, след като го изберат по интернет. Новият здравен портал на Столична община https://sofia.myhealth.bg/ дава възможност да намерим специалист, да проверим работното му време и място, а след това и да си запишем час за преглед, пише "Дарик".

В онлайн платформата на сайта на общината са включени 37 здравни заведения и близо 800 лекари.

Зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов заяви, че по този начин се ограничават дългите опашки в болничните коридори.

"Порталът представлява една система, през която всеки регистриран потребител може да получи информация за общинските лебечни заведения в града, може да получи информация за  специалистите, да си запази час на който да отиде на преглед при специалистите и да можем да избегнем струпването на хора, чакането, неудобството", обясни Барбалов.

За да се ползва услугата, първо е необходима регистрация. Един потребител може да си запази най-много пет прегледа при специалист и има право да откаже също пет.

При посещението съответния час се маркира от лекаря като посетен. Ако пациент не изпълни нито една от направените резервации и умишлено блокира часове, профилът му ще бъде премахнат.

Общината планира да покани и джипитата да се присъединят към платформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
По-анонимен преди 6 години
До Анонимен Как може да си човек, ако нямаш компютър :)
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ако човек няма компютър как ще си запише час?
7
1
 
6
 
! Отговори
Дивия изток преди 6 години
По американската система, който плаща, той получава, с други думи за каквато услуга си платил, това и получаваш. За неплатилите работи само Спешна помощ, където също накрая ще ти пратят сметката, да си знаеш колко дължиш. Тука за едно и също нещо се плаща по 5 пъти и накрая и не можеш да го ползваш, но пък за сметка на това неплащащите римляни се лекуват без проблем.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрън дрън, това са глупости.
5
2
 
5
 
! Отговори
Кило Рен преди 6 години
Ха ха ха хаа хааааа.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се вземе пример от американската система и няма да има струпване и изнервяне на хората и лекарите .да се разучим системата и се приложи и в България, защото работи. Няма какво да се открива топлата вода.
3
0
 
9
 
! Отговори
Прокуден преди 6 години
Системата работи безупречно в Турция от години.
2
0
 
15
 
! Отговори
коко преди 6 години
Написах "резервирай час" на няколко лекари и то каза "обади се на този телефон" - *** реклама. Телефоните мога да си ги взема от маса сайтове.
1
3
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Хм ,тази система няма нито цена за услугите ,нито пък на някои лекари и разписанието .Като идея е добре ,но трбва да има повече и информация за специалистите като :стаж ,къде е работил този специалист ,С КОИ БОЛНИЦИ РАБОТИ специалиста ,какви цени иска , касови бележки издава ли !), договор прави ли се -щото при некваоифицирана помощ се търси отговорност ...... има доста неща да се подобри в тази система ,но отново се повтарям -като идея е отлична ,стига и да се направи професионално .