Без опашки пред лекарските кабинети. Записваме си час онлайн

Здравният портал на Столична община обхваща близо 800 лекари
Обновена: 11 окт 2017 21:17 | 11 окт 2017 21:12, Василия Пейчева
11
Без опашки пред лекарските кабинети. Записваме си час онлайн
Снимка: Архив, Reuters

Софиянци вече ще ходят на лекар, след като го изберат по интернет. Новият здравен портал на Столична община https://sofia.myhealth.bg/ дава възможност да намерим специалист, да проверим работното му време и място, а след това и да си запишем час за преглед, пише "Дарик".

В онлайн платформата на сайта на общината са включени 37 здравни заведения и близо 800 лекари.

Зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов заяви, че по този начин се ограничават дългите опашки в болничните коридори.

"Порталът представлява една система, през която всеки регистриран потребител може да получи информация за общинските лебечни заведения в града, може да получи информация за  специалистите, да си запази час на който да отиде на преглед при специалистите и да можем да избегнем струпването на хора, чакането, неудобството", обясни Барбалов.

За да се ползва услугата, първо е необходима регистрация. Един потребител може да си запази най-много пет прегледа при специалист и има право да откаже също пет.

При посещението съответния час се маркира от лекаря като посетен. Ако пациент не изпълни нито една от направените резервации и умишлено блокира часове, профилът му ще бъде премахнат.

Общината планира да покани и джипитата да се присъединят към платформата.


11
Още от
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
По-анонимен преди 6 месеца
До Анонимен Как може да си човек, ако нямаш компютър :)
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И ако човек няма компютър как ще си запише час?
8
1
 
6
 
! Отговори
Дивия изток преди 6 месеца
По американската система, който плаща, той получава, с други думи за каквато услуга си платил, това и получаваш. За неплатилите работи само Спешна помощ, където също накрая ще ти пратят сметката, да си знаеш колко дължиш. Тука за едно и също нещо се плаща по 5 пъти и накрая и не можеш да го ползваш, но пък за сметка на това неплащащите римляни се лекуват без проблем.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дрън дрън, това са глупости.
6
2
 
5
 
! Отговори
Кило Рен преди 6 месеца
Ха ха ха хаа хааааа.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да се вземе пример от американската система и няма да има струпване и изнервяне на хората и лекарите .да се разучим системата и се приложи и в България, защото работи. Няма какво да се открива топлата вода.
4
1
 
8
 
! Отговори
Ми той умрял ма преди 6 месеца
Резервациите липсват само телефони за контакт и то на болниците а не на лекарите.
Хубава работа ,ама българска.
3
0
 
9
 
! Отговори
Прокуден преди 6 месеца
Системата работи безупречно в Турция от години.
2
0
 
15
 
! Отговори
коко преди 6 месеца
Написах "резервирай час" на няколко лекари и то каза "обади се на този телефон" - *** реклама. Телефоните мога да си ги взема от маса сайтове.
1
3
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 6 месеца
Хм ,тази система няма нито цена за услугите ,нито пък на някои лекари и разписанието .Като идея е добре ,но трбва да има повече и информация за специалистите като :стаж ,къде е работил този специалист ,С КОИ БОЛНИЦИ РАБОТИ специалиста ,какви цени иска , касови бележки издава ли !), договор прави ли се -щото при некваоифицирана помощ се търси отговорност ...... има доста неща да се подобри в тази система ,но отново се повтарям -като идея е отлична ,стига и да се направи професионално .

Храни, оказващи влияние върху щитовидната жлеза
Храни, оказващи влияние върху щитовидната жлеза

Храни, оказващи влияние върху щитовидната жлеза

10 суперхрани за здрави очи
10 суперхрани за здрави очи

10 суперхрани за здрави очи