5 причини да хапвате салата айсберг

Засилва имунитета
13 окт 2017 18:27, Михаела Лазарова
2
5 причини да хапвате салата айсберг
Снимка: unsplash

С ежедневното си хранене трябва да си осигуряваме консумацията на достатъчно количество свежи плодове и зеленчуци. Една от най-често консумираните салати е айсберг. Винаги свежа, хрупкава, тя ни доставя добри количества фибри, които намаляват риска от запек.

Но ползите за здравето от консумацията ѝ не се ограничават само с фибрите. Споделяме няколко здравословни причини да я консумирате по-често.

Нискокалорийна е

Айсберг е с много ниско съдържание на калории и мазнини. В една чаша се съдържат само 11 калории. Ако спазвате диета добавете айсберг към ежедневното си хранене. Редовната консумация на салата айсберг намалява риска от сърдечни заболявания.
В нея има умерено количество калий, който е важен за поддържането на добри стойности на кръвното налягане и сърдечния ритъм. Минералът спомага за добрата функция на кръвоносните съдове.

Засилва имунитета

Поддържането на добър имунитет изисква не само да спортуваме редовно, но и да консумираме храни, богати на важни хранителни елементи. Салата айсберг е точно такава, защото съдържа манган, магнезий, калий, желязо, фосфор и калций, витамини А, К и С. Наличието на тези минерални съединения и витамини, намалява вредното въздействие на свободните радикали, като се засилват и защитните сили на организма. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
я си би апнал от авторката. направо ще и смачкам марулите
1
3
 
3
 
! Отговори
11 преди 6 години
И що на салатата от трева й викат айсберг?