Как да помогнем на човек с паник атака?

Попитайте човека дали има лекарства, които трябва да приеме
13 окт 2017 21:49, Михаела Лазарова
17
Как да помогнем на човек с паник атака?
Снимка: unsplash

Паник атаката или още паническа атака е вид тревожно разстройство, което прави ежедневието трудно и понякога силно засегнато.

Паник атаките могат да бъдат особено разрушителни и ужасяващи. Те настъпват без предупреждение и предварителни симптоми. Имат външни проявления, включващи изкривяване на крайниците и лицето.
Физически признаци на депресия

Ето защо свидетелите на подобна паник атака често се плашат и не знаят как да реагират.

Какво трябва да знаете, ако трябва да помогнете на човек с паник атака?

1. Останете спокойни.

От голямо значение е да сте спокойни, за да можете адекватно да помогнете. Това ще е от полза за човека, който е изпаднал в криза, тъй като ще ви се довери и ще преживее атаката по-лесно и бързо. На вас пък ще ви е по-лесно да съберете мислите си преди да реагирате.

2. Създайте тиха и комфортна обстановка.

Ако сте в компанията на познат или близък, който изпада в паник атака и се намирате на шумно и претъпкано място, постарайте се да го изведете навън на чист въздух. Може дори да го накарате да повърви с вас, за да отвлече вниманието си от паническия пристъп и да успокои нервната система с малко движение. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
магнезий и витамин Б като хранителни добавки ли?
12
0
 
6
 
! Отговори
Р.Р преди 6 години
Спрете кафето, пийте магнезий и витамини Б комплекс.Избягвайте приема на медикаменти.Умерен спорт и позитивна нагласа към живота. ;-)
11
0
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
5 години страдах от Паник атаки наподобяващи симптоматиката при инфаркт.От 112 искаха да ме съдят след като поне 50 пъти съм ги разкарвал напразно.Накрая започнах Психотерапия при Психотерапевт и след кратка терапия със Ксанах и Ципралекс се научих да ги овладявам .Ще ви кажа някой тънкости как да процедирате при Паник атаки.Като усетите че я получавате ,седнете свийте се на топка в зародишна форма и с палците притеснете очните си ябълки.Не откачайте и не вървете.Просто седнете.Това много помага
10
2
 
4
 
! Отговори
ПА преди 6 години
От 12 години страдам от това, всеки ден ходя по 10 километра с бързо темпо - от година и половина не съм получавал пристъп.На болните ще кажа - че от ПА не се умира, важно е да обясните на близките си какво чувствате и от какво се страхувате.
9
0
 
2
 
! Отговори
65 преди 6 години
Да,прав си 11.Но да се тревожиш за близките си,повече отколкото може да понесе мозъкът ти не е срамно.Първата ми паник атака се появи три месеца след случая.Атой беше грешна странна диагноза на детето ми.
8
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ако близките те докарват до паникатаки, си е срамно.
7
0
 
7
 
! Отговори
65 преди 6 години
Аз съм била с паник атака имитираща инфаркт.А разбрах това ,като отидох в ИСУЛ с всички ,,екстри.Като се почне от високо кръвно,сърцебиене,задух,болки в гърдите,гърба,ключицата,та се стигне до схащане на челюста и мравучкане по кожста на главата.УЖАС на ужасите беше.След като ми взеха кръв за някакви ензими или нещо подобно,доказващо инфаркт,се оказа че няма.Сега вече знам ,как да се справям,но понякога пия ксанакс.Не е срамно ,както някои си мислят.По срамно е да лудееш и тормозиш близките си
6
0
 
30
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 6 години
Единствено и само, който е получавал такъв пристъп може да разбере какво е усещането. А на тези, които тук се подиграват и пишат разни глупости им пожелавам НИКОГА да не го изпитват.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ZohanТакива като теб, са се съгласявали,разни касапи да правят лоботомия на жените, сестрите и дъщерите им ... Ако ня накой, някога, нещо му стане, дано не си ти наоколо ...
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да е сърдечен проблем.Проблем с клапата на сърцето.
3
3
 
8
 
! Отговори
7 преди 6 години
Ако вие сте повод за паник-атаката на някого, бъдете така добри да изчезнете от околното пространство на страдащия.
2
0
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Имах подобно преживявание, наистина е ужасяващо, защото паническите атаки идват мигновено, а ако по това време се кара кола е опасно и за останалите,на мен ми помогнаха капките паседан, pasedan, които са, както пише са само на разтителна основа и се правят от звъниче. Това изобщо не е шега и тези атаки са резултат от високите нива на стреса и са сериозно предупреждение.
1
9
 
3
 
! Отговори
Zohan преди 6 години
Лекарствата срещу паникатака не действат мигновено, а се пият с месеци или години. Единсствено може да се пимогне на момента на жена в истерия. Няма да казвам как.