Как да се предпазим от настинка?

Боледуването "на крак" е за съжаление почти неизбежно
14 окт 2017 16:32, Eкип на Puls.bg
2
Как да се предпазим от настинка?
Reuters

Средно статистическият възрастен човек страда от настинка между 2 и 4 пъти годишно. Добрата новина е, че не всяко леко вирусно заболяване ни тормози повече от около седмица и обикновено няма последствия. Когато обаче настинката се влоши, боледуването може да бъде тежко, дълго и добре запомнено. 

Боледуването "на крак" е за съжаление почти неизбежна част от съвременното устройство на обществото. Умората и увредата обаче с времето се натрупват и тези уж невинни настинки сумарно може да имат усложнения и да влошат качеството на живот в напреднала възраст.
 
Няма как да предвидим кога ще се случи това, така че не е излишно да вземем предпазни мерки! Ето няколко насоки:
 
Преди да сме се разболели
 
В колкото по-добра форма е човек, толкова по-трудно е да се зарази с върлуващите вируси. С други думи – когато се поддържат хармоничен дух и тяло и храненето е балансирано и пълноценно, системите на организма, включително имунната, могат да работят на пълни обороти.
 
Това не е процедура, която да направим есента, че да сме подготвени за сезона на настинките - става въпрос за ежедневна и целогодишна отдаденост.
 
Каляването на тялото е цяла наука, незасужено пренебрегвана напоследък. Струва си да разучите, ако смятате, че имате проблем с това;
 
Да пазим себе си и околните; Това всеки го знае и го чува за пореден път, но не се случва в достатъчна степен. Към известните вече мерки – кърпичката пред носа и устата при кихане/кашляне, редовното миене на ръцете и честото проветряване на помещенията трябва да се добави и това, че болните хора може да готвят само за себе си.
 
Наистина, набавянето на достатъчно витамини и микроелементи е важно, защото те участват активно в много от ензимните процеси в клетките, включително и тези на имунната система. В миналото витаминните дефицити са причинявали заболявания. Днес рискът да се стигне до там е по-малък, но това не значи, че все още много хора нямат лек витаминен дефицит – без да си дават сметка за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А гроздомицин ракацители и други безалкохолни напитки ??