Бананите предпазват от сърдечносъдови проблеми

Авокадото също е много полезно за сърцето
15 окт 2017 11:34, Eкип на Puls.bg
6
Бананите предпазват от сърдечносъдови проблеми
Reuters

Според традиционната китайска медицина през късното лято и ранната есен активните органи са стомахът, далакът и панкреасът. Ако по това време се появяват заболявания и неразположения, за да бъдат излекувани по-бързо трябва да се подсилят тези органи.  

Това е времето, в което има много растителни храни и прясна храна, с която организма се запасява с витамини и минерали за зимния период. Ако стомахът има намалена активност в този период, той може да се страда заради невъзможност да понесе претоварването с храна. Знаем, че стомашните язви се обострят пролетта и есента при влажно и мъгливо време. 
 
За доброто храносмилане е важно бавното сдъвкване на храната и първоначалното й разграждането с помощта на слюнката. Важно е суровата храна да се яде преди сготвените ястия. Суровата храна да бъде консумирана на гладен стомах, тъй като изисква повече енергия за храносмилане. 
 
Хората, които се хранят с много сурова храна, често имат ферментационни процеси, болки и общо неразположение. Това се случва, когато предимно вечер се употребява сурова храна. 
 
При някои хора в зависимост от възрастта и определени заболявания е полезно да се яде сварена храна, за да се вкара повече топлина в организма. Това важи и за хората, които са припрени, нервни, лабилни и за по-възрастните хора. 
 
За да функционира нормално, стомахът се нуждае от минимум 37 градуса вътрешна телесна температура. Установено е с проучване, че топлата храна се придвижва по-бързо от стомаха към дванадесетопръстника, а за студената храна от хладилник са необходими 50 минути, за да се транспортира. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
яжте банани за да станете маймуни
4
0
 
3
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
*** няма как да знае защото в продолжение на 45 години беше виждал банан само на картинка - факт!
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз народна "медицина" си я заврете нали се сещате къде?
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден по някоя глупава статия. Бананите са вкусни, хранителни, съдържат калий. Преди дни, броколите и други зеленчуци, избивали рака. Като този ментарджия от Франция, който събра кинтите на наивниците, че лекува с.....любов????? Ако я няма нашенската простотия и завист, лакомията на управниците които внасят вредни храни, стреса който е на всяка крачка, лъжите и тъпотата на Боко, Цецо, Царчето, Гейчо, Ванчо Мавърчето, щеше да се живее дълго и без банани и броколи.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера - карфиол и зеле против артрит и болести на сърцето, днеска - банани за сърдечно съдови проблеми.Последно? Или да мешаме - банани и зеле. Мечтата на вегана... дядо ми бухаше мръвки без леб. Доживя до 87, без сериозни заболявания. Нито банани е ял, нито броколи, нито е нагъвал кисело мляко като луд. Само дето беше началник в кланица и знаеше какво яде.