Образование и нови знания – ключът към дълголетието

Учени с изследване как да удължим живота си
16 окт 2017 14:54,
4
Образование и нови знания – ключът към дълголетието
Снимка: pixabay.com

Учени от Едингбурския университет отговориха на така често задавания въпрос "Как да удължим живота си?". Според специалистите тютюнопушенето и употребата на алкохол съкращават живота с няколко години, а по-високият ценз и здравословният начин на живот ни правят по-дълголетни.

До тези заключения учените са стигнали, след като анализирали генетични данни за над 300 000 души и преценили продължителността на живота на родителите им.

Тъй като гените на всеки индивид включват равен дял бащина и майчина ДНК, може да се прецени влиянието им върху дълголетието. Въздействието на наследствеността може да е косвено, например посредством гени, които допринасят за склонността към употреба на алкохол.

В рамките на изследването биолози взели под внимание странични фактори, свързани с начина на живот, пише БТА.

Оказало се, че ежедневното изпушване на пакет цигари съкращава живота със средно 7 години. Отказалите цигарите пък могат да живеят толкова дълго, колкото и онези, които никога не са пушили.

Излишното телесно тегло и други фактори, свързани с диабета, също съкращават живота.

От друга страна всеки 12 месеца допълнително образование удължават живота с около година.

Резултатите от изследването са публикувани в Nature Communications.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Не стресът унищожава хората, а неосъзнаването на егото им и неприемането на случващото се наоколо /защото егото се съпротивлява/. Стресът е само следствие от тези 2 неща. ;-)
3
2
 
6
 
! Отговори
А. преди 6 години
В 12.50 ч. сте писали същата Новина. След 2 часа- пак същото ?!?
2
1
 
9
 
! Отговори
ъхъ преди 6 години
Махнахте снимката с брадатия пич, копнахте статията и хоп нова новина :))))трагедия пълна
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По скоро може да си го съкратите с ГМО храните цигарите алкохола дрогата и тем подобни. Най дълго живелите хора на земята са до 120 години. Но попитахте ли ги как са живяли какво са яли? Никой не си е направил труда да разбере че тези столетници не са живяли като вас в градовете а високо в планините където водата храната и въздуха са кристално чисти. Ето тези фактори са им удължили живота и най важното никога не са били стресирани от банки работодатели и тем подобни. Стреса ви унищожава!