Хапвайте мед всеки ден за здраво сърце и хубав сън

Медът може да направи истински чудеса с тялото ви
22 окт 2017 11:28, Михаела Лазарова
8
Хапвайте мед всеки ден за здраво сърце и хубав сън
Снимка: unsplash

Медът е, може би, един от най-полезните натурални продукти. Той е богат на голяма гама полезни вещества, незаменими за организма и здравето.

Медът може да направи истински чудеса с тялото ви, ако го консумирате всеки ден. Ето какво ще се случи, ако хапвате по една лъжичка мед ежедневно:

1. По-чиста кожа

Медът съдържа невероятно голямо количество много мощни антиоксиданти. Те се борят с всички кожни проблеми, извеждайки токсините и стопирайки възпаленията и стареенето.

2. Отслабване

Въпреки че медът е сладък и богат на въглехидрати, той спомага за ускоряването на метаболизма. Неговите въглехидрати не са базирани на прости захари. В него няма изкуствени примеси, причиняващи резки скокове в нивата на кръвната захар. Той прави изгарянето на мазнините по-бързо, с което се ускорява загубата на излишно тегло.

3. Понижава холестерола

Витамините в меда понижават нивата на лошия холестерол и подобряват нивата на добрия. Ежедневната консумация на една лъжичка мед допринася за по-доброто кръвообращение и подобряване на еластичността на стените на кръвоносните съдове.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медът съдържа прости захари глюкоза и фруктоза.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внимавайте, защото ако прехвърлите дозата от една лъжичка на ден хич не е добре за холестерола, това ми го е казвал лекар. Та не си мислете че ако зобате по 1 буркан на ден ще си оправите кръвното- по вероятно е да си докарате сърдечен удар.
2
0
 
22
 
! Отговори
Ами,то преди 6 години
Вече не е важно качеството.Важно е мошеници ороизводители и търговци да си пълнят гушите. Може ли някой да посочи поне една стока,която да не е менте?....... Дори,управляващите и управлението ни е менте. От тях започва всичко.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В него няма изкуствени примеси, причиняващи резки скокове в нивата на кръвната захар." -> За съжаление ИМА - алчните хора на днешновреме масово му слагат от 1/5 до 1/4 глюкоза!!! :( Мед без примесиможеш да си намериш само и единствено от доверен човек - производител.