Полезните свойства на пчелната пита правят чудеса

За какво помага
24 окт 2017 22:24, Илияна Николова
3
Полезните свойства на пчелната пита правят чудеса
Снимка: pixabay

Медът е едно от най-необикновените творения на природата. Пчелите произвеждат медена пита в кошерите си. Съставена от пчелен восък, структурата на пчелната пита се състои от шестоъгълни клетки, използвани за съхраняване на мед.

Восъкът, който изгражда медената пита, съдържа мастни киселини с много дълга верига, заедно с дълговерижни алкохоли. Медът, съхраняван в медената пита, е най-чистата, най-суровата форма на мед, а восъкът, от който е изградена има хранителна стойност и редица ползи за здравето, като грижа за черния дроб, регулиране нивата на холестерола.
 
Вижте за какво още е полезно сдъвкването на пчелна пита (не преглъщайте восъка, без предварително да сте го съгласували с лекар).
 
Добра е за оралното здраве
 
Чрез сдъвкването на пчелна пита, позволявате на активните биологични съединения да влязат във вашето тяло. Също така това е ефективен метод за почистване на зъбите и венците, премахване на плаката, дезинфекция на устната кухина, което спомага за поддържането на добро орално здраве.
 
Засилва имунитета
 
Според учени, децата, които дъвчат редовно медена пита до края на тийнейджърската си възраст изграждат силна имунна система и по-рядко боледуват. Ето защо пчелната пита е полезна не само за големи, но и за малки. Добавете я към списъка с важни покупки за вашето семейство.
 
Също така сдъвкването на пчелна пита се препоръчва при настинки и грип, за по-бързо възстановяване. Купете си бурканче с мед, в което има пита. Отчупете малко парче, сдъвчете го за няколко минути, след което изплюйте остатъчния восък. Правете този трик по 4-5 пъти на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой може да каже меда,който ядем наш ли е или китайски?Истински ли е или менте?С много захар или захарен сироп ли е или само това,което пчелите са си изработили?Въобще някой проверяващ знае ли какво се предлага на пазара?