Полезни храни срещу лакомства - кое колко калории носи?

Коя храна да изберем
25 окт 2017 20:53, Илияна Николова
0
Полезни храни срещу лакомства - кое колко калории носи?
Снимка: adme.ru

В основата на поддържането на добро здраве и добра фигура са редовната физическа активност и здравословното хранене. Някои се доверяват на съветите на диетолози, докато други стриктно следят калориите на опаковките и смятат, че ако изпият чаша от любимата газирана напитка или малка кутийка с пържени картофи, това няма да се отрази на фигурата и здравето им.

 
Когато следим калориите на етикетите, рядко се замисляме дали малкото калории ни носят ползи за здравето. Така например един мъфин може да има около 200 калории в зависимост дали е с добавки като шоколад, плодове, крем, ядки.
 
Тези калории изглеждат малко, но не се замисляме, че консумацията им повишава нивата на кръвната захар и инсулина. Скоро след като сме хапнали мъфина може да се усетим по-мудни, без енергия и много по-гладни отпреди неговата консумация.
 
Любимите ни лакомства спадат към групата на храните с така наречените празни калории. Те не носят почти никакви хранителни стойности и са пагубни за здравето и фигурата ни. 
 
Докато едните натоварват нивата на кръвната захар, други спомагат за поддържането на добрия метаболизъм и ви осигуряват полезни хранителни елементи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари