За отслабване: Най-важно е правилното хранене, а не спортът!

Диетолог: Умората между сезоните се дължи на липсата на витамин Б12
25 окт 2017 12:07,
35

"Повечето хора съчетават храните неправилно, като например прехранването вечер след работа. Пълнее се от нехранене и след това рязко хранене, комбинирано с различни емоции", обясни диетологът Огнян Симеонов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Според него с настъпването на зимата е нормално да се пълнее малко повече или леко да се обездвижим. Хората се чувстват напълнели и уморени, защото не се хранят по правилния начин, прибави още той.

Според Огнян Симеонов спортът не е от такова значение, както правилното хранене.

"Движението не е чак толкова голяма част от слабеенето. По-важно е правилното съчетаване на храните, а спортът е за по-добър тонус. Ако сме с много килограми е противопоказно да спортуваме, докато не отслабнем. Ако все пак решим да спортуваме, трябва да е по начин, който щади ставите", категоричен бе диетологът.

По думите на Огнян Симеонов голяма част от умората между сезоните се дължи на липсата на витамин Б12.

"Над 90% от хората имат дефицит от Б12, но когато се изследват, се заблуждават от референтните стойности. 550 пикомола/милилитър е нормалното количество витамин в тялото. Инжекционният вариант е най-добрият за набавянето на този витамин. Но може да се набави и чрез консумация на черния дроб на тревопасните", препоръча хранителният експерт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ям всичко (месо, сланина, бургери, дюнери, картофи, бира, ракия и прочие), не се лишавам, помпя си лостеца, лицеви опори, катеря 10 етажа и слизам 10 етажа всеки ден (400 стъпала в посока, едно по едно), тук таме бягам в парка и вървене. Според постовете на някои кюфтаци под мен трябва да съм ***, обаче имам плочки.Дървени философи, които никога не са имали здрави и добре оформени тела, не трябва да коментират.
13
1
 
10
 
! Отговори
Любо преди 6 години
Абе *** , ако спрете въглехидратите изцяло , хранителните вещества няма да могат да се транспортират до мускулите. Следователно ще заприличате на маратонец , с ръка 27. Най-ефикасния метод за сваляне на мазнини е с въглехидратна ротация , като източниците на въглехидрати е най добре да са ориз / пълнозърнест хляб ( не от 89 ст.),много яйца , месо , риба и изкуствени мазнини сведени до 0. В комбинация със спорт , резултата е страхотно тяло.
12
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен #8 преди 6 години
Недей да пишеш коментари за неща, за които изобщо не си наясно!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Първото нещо, което трябва да разберете е, че не яденето на мазнини ни прави да трупаме мазнини, а яденето на въглехидрати."Цитат от статия Предиабет състояние. Има обяснение за връзката между въглехидратите, инсулина и създаването от него на условия за натруването на мазнини в клетките. Който иска може да я намери лесно.
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем правилно е казал нещата. Спрете да ядете захар, картофи, ориз, хляб и тестени изделия. Минете само на зеленчуци и месо, и ще видите разликата за 2-3 седмици. При преобразуването на въглехидратите се повишава инсулинът на човек, а това води до по-голямо натрупване на мазнини в клетките. Махнете въглехидратите и теглото ви ще се нормализира. По принцип нормален ден на човек е достатъчно натоварен и се хабят достатъчно калории. Не че спорта е лош, но само с него не се отслабва.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко дебели хора познавам, които редовно ходят да тичат в парка и пак са си дебели.Истината е да се спре да се яде или да се консумира минимално, колкото да не умрат от глад клетките в организма.Тогава се задейства процес на автоизгаряне на мазнините и саморегулиране на телесното тегло.Аз така отслабнах с над 30 кг. И не съм стъпвал нито в зала, нито нищо. Само имам вибриращ колан за изгаряне на коремните мазнини, който нося докато работя на компа.
8
8
 
5
 
! Отговори
до 6 от Плочкаджия преди 6 години
Най - важно е, да! Само се чудя кои мазняри с шкембета, паланки и сланини са ти напомпили минусарки.Помпете и на мен.
7
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за спорта е един голям мит.Истината е, че от спорта ти се износват ставите и ти се амортизира по-бързо целият организъм.Колкото по-дълго си в покой, толкова за по-дълго време съхраняваш организма си.Разумно е да се намали яденето за да не се трупат излишни калории, които се трансформират в мазнини.Може да се ядат само плодове, но без круши и банани и от време на време зеленчуци, но без спанак и краставици.
6
3
 
13
 
! Отговори
ив преди 6 години
"Движението не е чак толкова голяма част от слабеенето"!!! Написаното е пълна гл.упост! Точно движението,съчетано с умерено хранене води до добър резултат. Ако говорим за активен спорт,това е съвсем друго нещо. От спорт по принцип не се слабее,а обратното. Създава се мускулна маса,която замества мазнините. Мускулите са по-тежки от сланината. В крайна сметка по-важното е не да намалите килограмите,а да заместите тлъстините по тялото с мускулна маса.
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни простотии!!! Най-важно е движението. Аман от псевдо разбирачи!!!
4
2
 
23
 
! Отговори
Бау преди 6 години
В момента в, който прочетеш колко минути спорт, колко калории горят и колко са две филии хляб и ти става ясно :) Спорта е за СТЯГАНЕ не за отслабване. Храната е 85% от фитнеса.
3
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много стимулиращо за по-мързеливите, колко пълнички хора познавам дето все са на диета, но никога не съм ги чул да спортуват. Как се горят калории тогава?
2
4
 
12
 
! Отговори
The big щепсел преди 6 години
::: Яденето е най-добрата храна :::Паулу Коелю
1
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрън-дрън! И двете са еднакво важни, освен ако не ти е приятно да си гледаш увисналата кожа...