За отслабване: Най-важно е правилното хранене, а не спортът!

Диетолог: Умората между сезоните се дължи на липсата на витамин Б12
25 окт 2017 12:07,
35

"Повечето хора съчетават храните неправилно, като например прехранването вечер след работа. Пълнее се от нехранене и след това рязко хранене, комбинирано с различни емоции", обясни диетологът Огнян Симеонов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Според него с настъпването на зимата е нормално да се пълнее малко повече или леко да се обездвижим. Хората се чувстват напълнели и уморени, защото не се хранят по правилния начин, прибави още той.

Според Огнян Симеонов спортът не е от такова значение, както правилното хранене.

"Движението не е чак толкова голяма част от слабеенето. По-важно е правилното съчетаване на храните, а спортът е за по-добър тонус. Ако сме с много килограми е противопоказно да спортуваме, докато не отслабнем. Ако все пак решим да спортуваме, трябва да е по начин, който щади ставите", категоричен бе диетологът.

По думите на Огнян Симеонов голяма част от умората между сезоните се дължи на липсата на витамин Б12.

"Над 90% от хората имат дефицит от Б12, но когато се изследват, се заблуждават от референтните стойности. 550 пикомола/милилитър е нормалното количество витамин в тялото. Инжекционният вариант е най-добрият за набавянето на този витамин. Но може да се набави и чрез консумация на черния дроб на тревопасните", препоръча хранителният експерт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната причина за инсулиновата резистентност е смесването на бързи въглехидрати с мазнини от какъвто и да е тип. Ефекта се появява с натрупване и дори да се прекрати приема на този тип храни няма 100% възстановяване. Така че, правете си сметката за това постоянно.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отслабването не е само функция на калориен дефицит. Ако имаш серизна инсулинова резистентност може и да умреш от глад преяждайки(образно казано). Ето тук идва спорта(умерения). Докато организма е млад и силен нещата са лесни. Ако не си млад или след прекарани заболявания или химиотерапии, нещата стават доста различни. Стрес, недоспиване, преумора, свръхнатоварвания без достатъчно възстановяване и т.н. убиват. А особено амбициозните хора с нестабилно его са под сериозен риск. Много сериозен...
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С настъпване на зимата не е нормално да се пълнее. Падат температурите, което увеличава разхода на калории за потдърнаже на темпратурата. Увеличава се инсулиновата чувствителност и функционирането на повечето системи се подобрява. ЙНаистина диетата е важна за свалянето на мазнини, но и спорта е важен.
31
0
 
0
 
! Отговори
Франк преди 6 години
Глупости са! Няма качествено отслабване без спорт. С диета, с правилно хранене, с какъвто и да било вид хранене се отслабва на килограми, но от мускулна маса. Не от мазнини. И ефекта е грозна фигура. Организма най последно черпи резерви от мазнините. само пълен глад ги топи, но за това не става въпрос!
30
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 6 години
Истината е някъде по средата. Ние съвременните хора се движим все по-малко, навсякъде отиваме с колата и да има как с нея да влезем и да напазаруваме. Храната, която ядем е много не качествена и изкуствена, като прибавим и липсата на достатъчно движение и стреса, който ни заобикаля навсякъде се получават неприятни последици.
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От спорта има много ползи, но отслабването е 90% хранителен режим.
28
7
 
15
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
Човек трябва да спортува не за да бъде слаб (WTF?), а напротив - за да бъде силен. Добре изглеждащите хора в никакъв случай не са слаби, а са хора с хармонично развита мускулатура и добър тонус. Да се омаловажава кричната важност на движението при епидемията от обездвижване от края на 20-ти насам е престъпна некадърност. Подобни "диетолози" да вземат да си изядат дипломите, като пресметнат колко калории са приели с безполезната хартийка, за да си ги изгладуват по-късно. У лево.
27
5
 
5
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
Почти всички коментирали трябва да прочетат 27, защото поне 80-90 % от тях оправдават позорното ни първо място на най-малко спортуваща нация в ЕС, оттам и страната с най-много сърдечно-съдови проблеми.
26
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е, че храненето е изключително важно. Истината е, че човек може да отслабне и без спортуване, защото отслабването е функция на калориен дефицит, независимо как го постигате. НО! Огромно но, движението и лекото (за професионално не говорим, там е друга бира изцяло) спортуване са полезни за тялото по много други параметри освен изгаряне на допълнителни калории. Движението е полезно за тонуса, за метаболизма, имунната система и дори психологическото здраве.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости! Какво е това диетолог? Това е гуру-шаман, който ще ви вземе парите, за да ви направи магия за отслабне.
24
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е да не надвешаваш на ден като прием 1 200 ккал.И при най-икономичен двигателен режим изразходваш минимум 1 500 ккал.Така че винаги си на минус в общия баланс и ще си вечно здрав.На 52 години съм, висок съм 1.82 см и тежа 71 кг. Чувствам се на 26 години.И не си губя времето да тичам в калта и да ме гонят кучетата в парка, нито пък да се катеря като хамалин по стълбите, след като хората са ми сложили асансьор.И имам много свободно време да чета и да се образовам.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз от новините пак се е разгърдила като лека жена! Няма ли срам бе!
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ползвам HEALTH, хранителна добавка на Vital Concept - витамин B комплекс (включително и B12), витамин C, витамин D3 и минерали. Идеално е в преходните сезони.
21
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по-рано спазвах протеинова диета, и си стоях неизменно дебела.Откакто започнах да ям хляб, ограничавайки мазнините и внимавайки с калориите, започнах да отслабвам.В миналото, когато хората са ядели основно хляб не е имало толкова дебели хора, като сега, които плюскат по две пилешки пържоли на обед, мислейки си че ще отслабнат вместо да хапнат една супичка с хляб.Това протеиновата диета е измислена от производителите на месо.
20
1
 
4
 
! Отговори
Роки преди 6 години
до Анонимен, а с увисналата си кожа какво направи след като си свалил 30 кг ?? Без спорт и с колан за вибрации, това е несериозно ?
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен 18 преди 6 години
До Анонимен 15.Колега ,явно си под 50 год.възраст,защото на под тази възраст и аз се хранех със всякакви мизерии,но след това,метаболизма рязко намалява и става бау...Я някое камъче в бъбрека,я някое попипче на Дебелото черво....Когато набляга човек на тези мазнотии..Съвета ми е,колкото се може по малко от тях,след 50г...Поздрави към всички ,които имат мнение по темата.
18
3
 
17
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Амо разбира се. Спорта е бизнес , а не за развлечение. Ходете всеки ден пеша по 5 км. , хранете се здравословно и не ви трябва никакъв спорт. Да го оставим на Кубрат и Григор. Те знаят за какво спортуват.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Номер 8 Не знам дали се шегуваш или се бъзикаш,но без движение ,няма Живот.Аз всеки ден ,рано сутрин за 30-40 мин си правя упражненията...Елементарно е.Но...храната е по важна от самите упражнения,въпреки,че ги правя вече 37години...С две думи-козата си иска пръч...
16
3
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Още по - трудно ти е да пишеш и да ползваш пунктуация май, а?
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така е всичко идва от храната на 63 години съм от вече 40 години бягам за здраве 5 км на ден вегетарианец съм не ям само меси и риба въпреки това когато започна да ям в повече килограмите се трупат така че умерено хранене и всяка седмица на кантара ако има нещо за коригиране на теглото да е навреме защото ако се натрупат много излишни килограми после е много трудно почти невъзможно