Подадените молби за инвитро процедури – над 15 000

Много от двойките се нуждаят от предварително лечение
Обновена: 28 окт 2017 20:49 | 28 окт 2017 20:49,
26
Подадените молби за инвитро процедури – над 15 000
Снимка: visualhunt.com

Над 15 000 са подадените молби за инвитро процедури у нас от началото на годината – въобще не са малко. Това каза д-р Минко Еврев - репродуктивен АГ специалист в Първа САГБАЛ "Св. София", предаде "Фокус". 

"В САГБАЛ "Св. София" от началото на годината са около 200. За прегледи са се записали около 400 двойки, но проблемът е такъв, че много от тях се нуждаят от предварително лечение - оперативно и/или медикаментозно. След такова лечение е необходимо да мине определено време, за да се възстанови пациентът. Например, ако е открита миома и се налага нейното оперативно отстраняване, след операцията трябва да се изчака поне 6 месеца, за да се възстанови напълно маточната стена и организмът като цяло", обясни д-р Еврев и уточни, че това е дребна операция, след която се изчаква половин година. 

"Подобна е ситуацията и при махане на полипи и извършване на процедури в други клиники, което изисква пък поне три месеца за възстановяване на организма. Затова целият път е толкова продължителен, защото се изчаква определено време при такива ситуации преди самата инвитро процедура", коментира още той.

Д-р Еврев увери, че инвитро процедурата не е такава, каквато е била преди 10 години, а вече всичко е осъвременено. 

"Съществува кратък период, в който да се открие причината за безплодието. Междувременно могат да се открият противопоказания за извършване на инвитро лечението като ендокрийни, сексуално трансмисивни, генетични и емунологични заболявания. След като излязат изследванията, започва стимулация на жената с цел да се получат повече от една яйцеклетка – това увеличава шанса многократно за забременяване. След това се добиват тези яйцеклетки чрез пункция – изваждат се зрели яйцеклетки, избира се ембриологичен метод за оплождане извън организма на жената. След това се изчакват, докато станат зрели ембрионите и се връщат в матката на жената", допълни той. 

По думите му, цялата процедура, в зависимост от схемата за стимулация, обикновено трае месец – месец и половина. 

"Ако опитът е неуспешен, задължително се добавят нови изследвания за по-редки заболявания, по-редки генетични, инфекциозни и специфични такива. Търсят се скрити инфекциозни причинители. При следващ опит задължително се променя схемата на стимулация и задължително се променя ембриологичното лечение и начинът на извършване на оплождане", каза още д-р Минко Еврев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Сиса преди 6 години
Венцислава, казват се ЕНДОКРИННИ, ИМУНОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. Поне веднъж напишете статии от които човек да научи нещо! Аман от некадърно написани статии в този сайт!!!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам семейства с 3-4 опити у нас чрез фонда и частно заплащане и нищо след което в клиника в Истанбул всичко е наред така ,че сами си направете изводите.P S.Цената там е не много по различна от тази на частните клиники у нас.За съжаление и инвитрото се е превърнало в търговия у нас!Ето за това имаме отрицателен демографски приход!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този фонд е упорочен както повечето неща у нас всичко е с цел крадене на пари а не повече деца.За съжаление късно го разбираш а през това време годините си минават в неуспешни опити и когато се усетиш разбираш ,че си вече с над 50% слаби показатели.Тръгваш по чужбина и разбираш колко много си загубил и сбъркал като си чакал прословутия фонд и си се доверил на нашите лекари!Моят съвет към всички двойки вярвайки на този фонд не се занимавайте това са глупости.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: гп (номер 14)Аааа, вече не е така. Класиката не е това, което беше.Вече се казва оперетата "Ромски барон", от Йохан Щраус, както и "Ромска любов" от Франц Лехар. А в "Пипи Дългото Чорапче" децата вече четат, че баща и е бил моряк и "афроамерикански крал". Анадъмно ;-)
17
0
 
3
 
! Отговори
До Стара мома преди 6 години
Ми вземи си, кой те спира?
16
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Едно време проблема се е решавал с преспиване на булката в някой мъжки манастир .
15
16
 
8
 
! Отговори
Стара мома преди 6 години
Не разбирам защо им е толква важно да се размножат?Абсолютна суета! Аз по-скоро бих си взела дете от дом и бих му дала покрив и любов от колкото да тича по скъпоструващи и болезнени инвитро процедури. Няма да е с моите гени - голям праз!
14
18
 
6
 
! Отговори
д-р Курти Мъдъров преди 6 години
Никоя жена записала се за инвитро-процедури няма нужда от лечение. Нека не слушат какво им препоръчват. Тези жени трябва бързо да сменят коча и резултатът ще го има след девет лунарни месеца. Аз мога да поема една част от тези 15 000 жени.
13
1
 
23
 
! Отговори
гп преди 6 години
Искам само да кажа, че синонима на думата роми, започващ с ц, беше цензуриран от днес бг и се питам защо. Обидно ли е да наречеш ромите ц? Откога самата дума е нецензурна или обидна??? Нали така се наричат, има филми и песни, наречени така, които са класики. Не разбирам?
12
1
 
14
 
! Отговори
гп преди 6 години
Това наистина е огромно число за нашата страна и особено като изчислиш колко са хората в репродуктивна възраст. А и сигурно става въпрос за българи, не ***, защото първо - не вярвам те да кандидатстват за ин-витро и второ - точно те се размножават като ***. Трябва да се помисли - какво правим не като хората? Така ли е било в миналото или това число се увеличава? Нещо в храната? Ваксини? Начин на живот? Химията в шампоаните и козметиката? Какво е?
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ss - Две !А и д Ане бях, какво от това. Сомалия ... Каква Сомалия те гони бе ...
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се огледате Николов, драги "геннозащитници", които сте против осиновяването, ще установите, че не сте в 1% на най-умните, нито богатите, нито най-артистичните, нито най-красивите ... Защо да тровите човешката раса с гените си ?
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dano da imat uspeh i da se rodqt poveche deca
8
29
 
10
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Имаше една Мима в нашата тайфа, на която всяка нощ й се изреждахме по 4-5 човека. Беше абсолютна нимфоманка и винаги незадоволена.Срещнах я след десетина години - каза ми, че вече била почтена жена, имала си мъж и му била вярна.Връщаше се от ин-витро процедура. Чудеше се защо не може да забременее.Аз знаех, но не й казах. Нека се досети сама.
7
24
 
8
 
! Отговори
доктора преди 6 години
4.man е напълно прав, много българки имат проблеми и често причината е много партньори, почват се на 12-13 и до 20 са има 100 .*** вътре някои са с гъбички и инфекции и това прораства вътре, влага.ищата им стават блата миришат и текат а те после се вайкат защо не могат да забременеят, това е наказание за разкрепостения живот
6
11
 
25
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До АнонименДа, не е срамно, но не е за всеки. Много от тези деца имат наследствени болести, включително и психични заболявания, които могат да се проявят на по-късен етап от живота им. Ти би ли гледал такова дете? Аз - не. Друго си е да си имаш свое собствено дете и да знаеш какво и от кого е наследило.
5
12
 
23
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До 1Осиновеното дете е чуждо дете.От еволюционна гледна точка не създадеш ли свои деца природата изхвърля гените ти.
4
17
 
26
 
! Отговори
man преди 6 години
Джиджи биджи с поне 30 партьора преди брака и после се вайкаме що не става бебе..
3
0
 
14
 
! Отговори
мен преди 6 години
Венцислава Вельова, какво означава Емунологичен? :)
2
17
 
15
 
! Отговори
ss до 1 преди 6 години
а ти колко лв даваш за хилядите гладни деца в БГ? Колко и какво даваш за милионите гладни деца в Сомалия и навсякъде другаде? Колко сириеца покани у вас да ги гледаш защото милите нямат домове? Аман от такива като тебе !