Топ 10 на храните, полезни за черния дроб

Помагат в детоксикацията на важния орган
29 окт 2017 16:56, Илияна Николова
12
Топ 10 на храните, полезни за черния дроб
Снимка: pixabay

Черният дроб е незаменим орган, без който животът е невъзможен. Той има множество важни функции, които не биха могли да бъдат поети от друг орган. Ето защо е от голяма важност да пазим черния си дроб и да се грижим за неговото здраве. 

Заболяванията на черния дроб могат сериозно да влошат здравословното състояние, както и да доведат до смърт при по-тежки нелекувани случаи.
 
Много хора страдат от стеатоза без да подозират. При това състояние черният дроб страда от мастни натрупвания, които могат да затруднят работата и важните му функции. 
 
Добрата новина е, че чрез подходящите храни можете да детоксикирате черния дроб и да улесните работата му. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най - полезни са немските храни за източна европа. Особено заместителя на захарта - фруктозния сироп е много полезен. За дробчето, имам впредвид. Много полезен за дропбпбпбчето. Черното.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
60% вода в алкохола е полезно за черния дроб.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ъъъъ...те тия храни са полезни за всички органи на тялото и за цялото тяло изобщо (като изключим хора, които страдат от специфични болести, за които някои храни може да са противопоказни). Но...статия, която говори за храни, полезни за черен дроб и не слага на първо място най-полезната е...да не кажа по-груба дума, но непълна.Най-полезната храна за черния дроб (и не само) - КУРКУМА.Те тва е.
8
1
 
4
 
! Отговори
Тровят водата преди 6 години
Мед мафията отравя питейната вода навсякъде жестоко.Една от целите е продажба на бутилирана.НА пазара е пълно с застояла токсицирана вода в ПЕТ бутилки.Няма лечебна питейна вода никъде.Минералната вода продавана по магазините вкл големи вериги е вредна и негодна даже за супа,чай,кафе..От тази година всичката бира в магазините е НАроЧНО Отровена..За сравнение миналата година при проучване на тежко отровени жители на Белене установихме, че има лечебна тогава бира, вкл Astika .Сега сичката е
7
1
 
4
 
! Отговори
Ути преди 6 години
1. Вода 2. Кръстоцветни зеленчуци 3. *** листни зеленчуци 4. Водорасли 5. Кълнове, ядки, бобови и зърнени храни 6. Чесън 7. Яйца 8. Артишок 9. Горски плодове 10. Ябълки
6
1
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
До кога ще се чувстваш отлично по този дневен сценарий ? Цял ден пиене и ядене , и цигари за гарнитура.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1. Тази хомеопатия я практикувам на работното място 12 години. Половинка ракия, допълнена с ледена водичка в шише от 1.5 литра. Стига ми отлично от 8.30 до 14.30. После към 15.30 изчезвам за малко навън и прасвам едно кенче бира с три цигарки на клекшопа. Обратно в работата. В 18.30 съм вкъщи. Бързо слагам мезето, пийвам още 300-400 грама за настроение и лягам. И се чувствам отлично!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карсил
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимена може би даже обратното?
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Половината от нещата изброени в статията са вредни за черния дроб.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколко капки ракия в шише с вода - съвременно хомеопатично средство.