За 4 години - 6 присъди за агресия срещу лекар

Таня Андреева: Скоро и барети ще пазят медиците
30 окт 2017 14:08, Анисия Иванова
26
За 4 години - 6 присъди за агресия срещу лекар

Болниците започват да се превръщат в едни много строго охранявани институции, вероятно скоро ще има и бригади с барети, които ще пазят медиците. Това заяви бившият министър на здравеопазването Таня Андреева пред Bulgaria ON AIR  по повод поредното насилие в болница.

Още по темата

Поредният случай на побой над медицински работник стана в петък, когато 18-годишен младеж, настанен в токсикологията на "Пирогов" заради употреба на марихуана, нападнал и пребил дежурната медицинска сестра.

Когато има случаи на побой, отговорните органи трябва да си свършат работата и да се вземат мерки за ограничаването на тази агресия, настоя Андреева в "България сутрин".

Тя припомни, че в нейния мандат през 2013 г., се криминализира агресията срещу лекари. Резултатът за четири години - 6 присъди и от тях само две са ефективни, обобщи бившият министър.

По думите й проблемът при всички форми на агресия е, че в последните години се загубиха ценностите у хората и уважението един към друг.

"Всеки един случай на насилие може да бъде коментиран безброй пъти във всяка една медия. Трябва Българският лекарски съюз, политическите партии и неправителствените организации да се обединят и да бъде проведена превенция срещу насилието в обществото", каза още тя.

Според нея контингентът хора, които проявяват агресия срещу медицински лица, са известни на органите на реда с други криминални прояви и повечето от тях се водят на отчет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.