За 4 години - 6 присъди за агресия срещу лекар

Таня Андреева: Скоро и барети ще пазят медиците
30 окт 2017 14:08, Анисия Иванова
26
За 4 години - 6 присъди за агресия срещу лекар

Болниците започват да се превръщат в едни много строго охранявани институции, вероятно скоро ще има и бригади с барети, които ще пазят медиците. Това заяви бившият министър на здравеопазването Таня Андреева пред Bulgaria ON AIR  по повод поредното насилие в болница.

Още по темата

Поредният случай на побой над медицински работник стана в петък, когато 18-годишен младеж, настанен в токсикологията на "Пирогов" заради употреба на марихуана, нападнал и пребил дежурната медицинска сестра.

Когато има случаи на побой, отговорните органи трябва да си свършат работата и да се вземат мерки за ограничаването на тази агресия, настоя Андреева в "България сутрин".

Тя припомни, че в нейния мандат през 2013 г., се криминализира агресията срещу лекари. Резултатът за четири години - 6 присъди и от тях само две са ефективни, обобщи бившият министър.

По думите й проблемът при всички форми на агресия е, че в последните години се загубиха ценностите у хората и уважението един към друг.

"Всеки един случай на насилие може да бъде коментиран безброй пъти във всяка една медия. Трябва Българският лекарски съюз, политическите партии и неправителствените организации да се обединят и да бъде проведена превенция срещу насилието в обществото", каза още тя.

Според нея контингентът хора, които проявяват агресия срещу медицински лица, са известни на органите на реда с други криминални прояви и повечето от тях се водят на отчет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Така, така, а колко от въпросните са си го търсили с проклетията си а те са проклети ще отречете ли: намръщени, заядливи, мързеливи. То си е шестица от тотото да попаднеш на свестен да не говорим за кадърен доктор. Защита искали ами да помислят върху отношението и кадърността си а не сами да си просят побоите, охраняват, пазят ги а пациента кой ще го опази от тях кои ще го защити, никой ли? Така излиза.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за последните 16 години колко присъди срещу лекари имаме?
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в България обслужването е лошо!!! много намръщени лица!!!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато влизате в болница, значи имате проблем! и срещнете някой обслужвашт от персонала, да кажем доктор, или няма значение , виждате грозно намръщено лице! И още да ви говори!!!!!! вие вече сте болен. щом за 4 години има 6, за мен е малко, тя има проблем трябва да се махне и то веднага.
22
1
 
4
 
! Отговори
689о преди 6 години
Започнаха проблемите да решават със сила,бой ,викове ....навсякъде у нас и във всички сфери и не знаеш кой е правкой е крив ,защото някои медици се държат арогантно ... други се чустват ненаказуеми ,трети си мислят че това е нормално да се решават проблемите с бой ,че не знаят що е наказание ....има нещо гнило в системата и колкото повечето се отлага ,толкова повече ще се почуства след това .
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и тая нагла комунистка на снимката и тя трябваше да е с обвинение за участието си в престъпнато правитвлство на Орешарски!
20
5
 
8
 
! Отговори
Изроди алчни преди 6 години
А колко присъди има срещу подкупните алчни лекари, които не си мърдат пръста????????????
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПЕНСИОНЕРЩом това се случва, значи в далаверата участват МНЗ, каса и банки. В нормална страна това не е възможно
18
5
 
11
 
! Отговори
ДЖЕК преди 6 години
До НаблюдателТретокласните лекарчета в България не носят никаква отговорност за бедите които ни причиняват и на всички техни грешки си имат готова формула за оправдание
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пациентДа, законотворците и правителството с министерствата въведоха тая система
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бНад 30
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АГРЕСИЯ ПОРАДИ ЛЕКАРСКИ РЕКЕТ..............
14
3
 
8
 
! Отговори
пострадал преди 6 години
До НадетоНаправо ти го казват лекарите и в регистратурата, че само с ДДС ще получиш фактура!Дават ти възможност без ДДС 400лв може да си платиш!Ако поискаш обяснение и си здравно осигурен, само ти се усмихват един на друг без да коментират нищо!
13
2
 
13
 
! Отговори
б преди 6 години
а за 4 години колко лекари получиха присъди за престъпно нехайство и некадърност !?
12
0
 
12
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 6 години
По 2000 лв. за операция на здравно осигурен как се погасява заема с една пенсия?Лихвите се увеличават и ти отчуждават домът в който живееш!
11
1
 
12
 
! Отговори
пациент преди 6 години
До НаблюдателПърво изпратете инспектори да видят как без документ искат 2000 за операция без ДДСКак главните лекари заявяват на здравно осигурени, че МНЗ не може да поема разходите по операции и колко грубо е държанието на бедните санитарки към пациентите!!!!!!!..... и тогава няма да има нужда от барети.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуменСистемата на печалбарство за сметка на пациентите, която нарушава всички граждански и човешки норми, е въведена от парламента. Насочи си натам претенциите
9
6
 
14
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Никой не е тръгнал да ги шамари от хубаво - когато се държат нагло, искат подкупи и отказват да си свършат служебните задължения, понякога има пациенти на които не им издържат нервите.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НаблюдателДоста повече от нападателите
7
0
 
9
 
! Отговори
Тошо преди 6 години
Няма смисъл от харчене на още пари, богопомазаните безсмъртни роми са нападнали сега болницата в Пазарджик. Законотворците и магистратите нямат морално право на лечение щом работят срещу медиците