20-минутната разходка на ден намалява стреса

Също така и подобрява настроението
2
20-минутната разходка на ден намалява стреса
Снимка: unsplash

Редовната физическа активност носи редица предимства за организма. Живеем в динамично време, в което лесно намираме оправдания да не спортуваме и да не се храним здравословно, вместо наистина да предприемем действия, които ще ни помогнат да се чувстваме по-добре.

Въпреки че продължителните аеробни тренировки носят много ползи за здравето, всяка форма на физическа активност може да помогне за подобряване на формата ни. Една от тях е 20-минутната разходка на ден.

Помага за отслабване

Искате ли да изгорите ефективно коремните мазнини без особени усилия? Само 20 минути ходене на ден може да ви помогне да намалите обиколката на талията си и да изгорите калории. Ходенето помага за намаляване на висцералната мазнина – дълбоките коремни мазнини в тялото ви.

Подобрява настроението

Проучванията са установили, че редовната разходка с умерено темпо, може да подобри настроението ви. Тази проста физическа активност, само в рамките на няколко минути, спомага за освобождаването на ендорфини, които предизвикват позитивно усещане в тялото и подобряват настроението ви. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
какичка, върви да се поразхождаме тогаз? ше ти купим чайче :)
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е 20 мин. достатачно е 5 мин. на ден разходка за перфекно настроение и фигура