7 ползи за здравето от мака на прах

Намалява риска от сърдечносъдови заболявания
1
7 ползи за здравето от мака на прах
Снимка: unsplash

Мака е растение, което може да се намери в централната област на Перу във части от Андите. Култивирано е като зеленчукова култура в продължение на най-малко 3000 години. Мака е роднина на репичките. Коренът му се използва за производството на лекарства, но и не само.

Вече в редица магазини може да намерите корен от мака на прах и да го добавяте към вашите смути рецепти, супи, домашни бонбони, приготвени от ядки и сушени плодове, да бъде част от вашите домашни маски за лице и други.

Кои са незаменимите ползи за здравето от консумацията на мака?

Богато е на важни хранителни вещества

Мака е богат източник на витамини от група В, витамин Е, минерали – магнезий, калций, селен, желязо, цинк и други, ензими, аминокиселини (20 различни вида). Глюкозинатите са само едни от тези антиоксиданти. Те се съдържат и в храни като броколи, зеле и други кръстоцветни зеленчуци и ни правят по-здрави.

Подобрява сексуалната функция

Мака отдавна се използва за стимулиране на сексуалната функция както при мъжете, така и при жените. Предполага се, че повишава либидото и увеличава издръжливостта. Също така се използва за балансиране на хормоните и подобряване на плодовитостта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
именничката, неа ли малко рано за прахчета? де издаяни до довечера :)