4 вида храни, които пречат на отслабването

Край с тестените изделия
4
4 вида храни, които пречат на отслабването
Снимка: Unsplash

Опитвайки се да се разделим с няколко излишни килограма, често правим бягство от здравословната диета, хапвайки от любимите ни, но не и полезни храни. Дори и да намалим техния прием, това ще забави постигането на желаните резултати.

От кои 4 вида храни е добре да се откажете, когато искате да отслабнете, но и за да бъдете по-здрави?

Храни, които съдържат глутен

Глутеновите храни могат да предизвикват възпалителни реакции в червата. Глутенът е протеин, открит в пшеница, ръжта, овеса и много преработени храни. Това е стабилизатор и сгъстяващ агент (добавя се в много храни), който придава мека и гъста текстура на брашното. Тези протеини в глутена могат да навредят на имунната ви система и често дори не обръщаме внимание на това, което тялото ни подсказва чрез проявата на различни неразположения.

Чувствителността към глутена може да наруши храносмилането ви и да увеличи риска от трупане на излишни килограми. Глутенът може да причини възпалителни реакции в организма и да предизвика автоимунни състояния, като астма, алергии, проблеми с щитовидната жлеза, артрит и лупус.

Глутеносъдържащите зърна също съдържат лектини и фитати, които могат да доведат до инсулинова резистентност и повишаване на кръвната ви захар, което затруднява изгарянето на мазнините. Ето защо избягвайте пакетирани и преработени храни, овесени ядки, а обикновените брашна може да замените с оризово, бадемово, картофено, царевично.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: диетаотслабванеглутен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 6 години
Не храната пречи на отслабването, а количеството ѝ.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мда, не трябва да се яде неща приготвени сбрашно от пшеница, но може от картофи и ориз. хахах Пълно недоразумение. Просто намалете яко яденето на всички въглехидрати и ефекта ще е много бърз. До 2-3 седмици ще свалите 3-4 килограма.
2
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
абе и да ти пречат на диетата, пак си харна ;)
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По малоумно нещо не бях чел..