Tри ползи от консумацията на сурови храни

Дават повече енергия
10 ное 2017 13:50, Михаела Лазарова
3
Tри ползи от консумацията на сурови храни
снимка: unsplash

Какво количество сурови храни включва дневното ви меню? Сезонни плодове и зеленчуци, ядки, различни видове семена... Вкусни, полезни, които могат да бъдат част от нашите разнообразни рецепти за здравословно хранене. Споделяме три ползи от консумацията на сурови храни.

Подобряване на храносмилането

Храносмилателните ензими са абсолютно необходими за храносмилането и загубата на тегло, тъй като разграждат храната. По този начин хранителните вещества стават достъпни за тялото, за да поддържат целия организъм в добро състояние.

В противен случай може да се стигне до сериозен недостиг на хранителни вещества и редица неразположения в резултат на лошото храносмилане. Телата ни естествено произвеждат ензими, но с напредването на възрастта синтезираме по-малко от тях.

Докато приемането на добавки, осигуряващи ни храносмилателни ензими е добра идея, то всички сурови ядки, семена, зеленчуци и плодове, също са снабдени с естествени такива, които могат да оптимизират храносмилането и да помогнат за загубата на мазнини. Консумирането на сурови храни на всяко хранене е чудесен начин да подобрите функцията на стомашно-чревния тракт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Когато бях беден ядех вскеки ден зеленчуци и тук таме по празниците месо , а сега когато съм не беден отново си ям зеленчуците ,но вече добавих и плодовете и рибаьта и изключих газираното и шпек ям 1-2 в годината . Навиците от бедното детството и сега ми погатат да не ям месо ,както някои които без месо не могат да живеят и един ден .
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично от късна пролет до ранна есен почти минавам на суровоядство.Изоставям хляба и сладките неща. Плодове, зеленчуци, салати,веднъж в седмицата месо, веднъж, два пъти варива.Късна есен и зимата минавам на готвено и плодове и зеленчуци според сезона.И се чувствам добре.Но всичко е индивидуално.
1
0
 
9
 
! Отговори
Четвърта полза преди 6 години
Щом преминете на суровоядство, няма да готвите и ще пестите от електричество или дърва и въглища.С две думи, назад към природата, за да сме хем здрави, хем да ни е евтино.По същата логика, онзи, който през лятото да премине към нудизъм навсякъде и по всяко време, ще пести и от дрехи и обувки, и от дезодоранти, защото няма да му е горещо и няма да се поти.А защо тогава не продадем и жилищата си? Зиме на квартира, лете по зелените площи.Ура!