Морска сол - кои са ползите й за кожата?

Тя е природен ексфолиант
11 ное 2017 09:46, Eкип на Puls.bg
0
Морска сол - кои са ползите й за кожата?
Reuters

Нарушаването на нормалния солеви баланс на тялото бързо дава видими отражения върху състоянието на косата, кожата и ноктите. Косата губи естествения си блясък, повишава се косопадът, кожата се пресушава и разранява много лесно, появява се пърхот, ноктите стават чупливи, цветът им потъмнява. 

Подобни проблеми са най-сериозни в периода на сухо и студено време. Морската сол, в различните варианти, в които може да се ползва като козметично средство, помага за възстановяването на солевия баланс на тялото и за подобряване състоянието на косата, кожата и ноктите.
 
Влияние върху косата
 
Козметичните продукти с морска сол, или домашно приготвените маски, помагат за абсорбиране на излишния себум върху скалпа, който води до прекомерно омазняване на косата. Такива продукти се ползват успешно за регулиране на себумната секреция и поддържане на естествения блясък на косата.
 
Намаляването количеството на себума лишава гъбичките, причинители на пърхот, от основното средство, с което се хранят. По този начин трайно се намалява тяхната численост. В допълнение козметичните средства с морска сол подпомагат олющването на пърхотните люспи и подобряват кръвообращението в зоната на скалпа. Така освен видим ефект за намаляване на пърхота, те носят и дългосрочни ползи за преустановяване неговот образуване.
 
Ползи за кожата
 
Прилагани локално, козметичните продукти с морска сол подобряват бариерната функция на кожата. Тя по-трудно губи вода и поддържа нормалната си водно-липидна си структура.
 
Морската сол е позната като един от най-ефикасните природни ексфолианти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари