Чай от липа - ефективно средство при настинка

Помага при астма
13 ное 2017 09:45, Eкип на Puls.bg
0
Чай от липа - ефективно средство при настинка
Reuters

В българската народна медицина липата е широко употребявана. Известна е като естествен антибиотик. Препоръчва се редовен прием по време на грипния сезон. Действайки противовирусно и антибактериално растението може да ни предпази от зимните инфекции. 

Тя е подходяща при респираторни заболявания и настинки. Действа потогонно, противовъзпалително и подпомага отхрачването. Засилвайки изпотяването растението подпомага изхвърлянето на вредните токсини от организма. Още при първите симптоми на настинка се препоръва чаша топъл чай от липа с лъжица мед. Той ще успокои болките и възпалението в гърлото и подпомага понижаването на температурата. Ще намали кашлицата. Инхалациите няколко пъти на ден също оказват благоприятен ефект върху кашлицата и запушения нос.
 
Има изследвания, които показват, че редовният прием на липов чай при астматици разрежда пристъпите.
 
Органичните киселини, които се съдържат в цетовете на липата, заедно с етеричните масла и флавоноидите имат обезболяващ ефект. Това прави липата подходяща при мигренозни състояния, стомашни колики.
 
Флавоноидите в състава на липата са отговорни за диуретичните й свойства. Чаят се препоръчва при камъни в бъбреците или възпалителни състояния.
 
Чаят е подходящ и при лошо храносмилане, подут стомах, киселини и рефлукс след нахранване.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари