Какво е високо кръвно налягане? Въвеждат нова дефиниция

US кардиолози обявиха, че ще мерят по новите стойности
36
Какво е високо кръвно налягане? Въвеждат нова дефиниция
Снимка: Reuters

Високото кръвно налягане има нова по-строга дефиниция. Американски кардиолози обявиха, че за такова вече ще смятат стойности от 130/80 вместо досегашните 140/90.

Повишеното артериално налягане вече е определено от систолично налягане от 130 милиметра живачен стълб и дистолично налягане от 80 милиметра живачен стълб, се казва в новите директиви, публикувани в Hypertension, пише Франс прес, цитирана от "Дарик".

Новите директиви бяха представени на годишната конференция на Американската асоциация на кардиолозите в Анахайм, Калифорния.

Кардиолозите са на мнение, че сърдечносъдови проблеми могат да се появят дори при кръвно налягане 130/80.

Новата дефиниция за високо кръвно налягане означава, че 46 на сто от възрастните американци са с повишено артериално налягане, докато досега това се отнасяше за 32 на сто от тях.


36
Още от
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 7 месеца
До благодарности до 10
Събираш границите. Това е опасно.
34
4
 
16
 
! Отговори
българин преди 7 месеца
от 25 години ми е 150/100 естествено че ще умра.... като всеки друг.
33
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Целта е да им искат по-големи здравни осигуровки. Там се внася според риска.
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен

Никой не може да те натъпче ако чат пат вдигаш 130/80 и се чувстваш добре няма сила която да те накара да пиеш хапчета. Виж ако си достатъчно про** при 130 на 80 да пиеш медикаменти си е твой проблем.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз на 120 на 80 се чувствам най-добре. Меря го чат пат профилактично преди да пия да не стане някой фал. 130 рядко съм съм стигал и не се чувствам зле, но на 110 на 70 се чувствам отпаднал.
30
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Толкова са алчни, че сега ще започнат да тъпчат и здравите хора с лекарства.
29
1
 
10
 
! Отговори
благодарности до 10 преди 7 месеца
Препоръката съм изпълнила вече над пет пъти и нищо не могат да открият - ходих като камикадзе с два вида холтер едновременно. Сутрин: главоболие и залитане наляво-надясно, като че ли съм изпила бутилка алкохол - особено през лятото.
28
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Също като с холестерола - преди няколко години за горна граница на нормата се приемаше 7.3, после стана 6.8, после 6.2, след това 5.8, сега трябвало да е под 5... заран ще стане да е под нулата и к`во пра`йм тогава?! Фармацевтичната мафия е по-лоша и от Сицилианската такава!
27
3
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 месеца
Кръвното на премиера е нормалното .Всяко над неговото трябва да се наказва от закона.
26
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
измислят тези нови правила за да почна да продават ненужни лекарста и на здравите хора, всичко идва от големите алчни концерни , те плащат за такива публикации
25
1
 
22
 
! Отговори
Mitkom преди 7 месеца
Ракията сваля вечер след като се изпие, после на другия ден от нея се качва!
24
2
 
23
 
! Отговори
Я, па Я преди 7 месеца
Лекарствата са необходими, но само когато са "на място" и в точната доза. За съжаление медицината стана високо печеливш бизнес в който най-важното е печалбата на съответното дружество или лекар, здравето и живота на хората са някъде в мъглата. За мафията с бели престилки е по важно хората да са живи но болни, това е важното. Мъртвеца няма нужда от лекарства. Повишаването преживяемостта на хората е до голяма степен инзаради промяната на начина на живот на населението и образоваността.
23
9
 
12
 
! Отговори
СТРЕЛАТА преди 7 месеца
Ракията сваля.
22
9
 
14
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 7 месеца
Аз пък съм на мнение , че даже и 100/50 е високо кръвно. Почвайте да пиете хапове
21
2
 
21
 
! Отговори
Махмуд Аладинов преди 7 месеца
Бях и в САЩ и в Канада и в Франция тази година и понеже ми е височко кръвното ходих и на доктори. В САЩ ми казаха няма страшно до 150 /90 можеш си пиеш бирата. Било нормално за моята възраст /аз съм на 72/. В Канада ми казаха остави ги тия американци за тях и 160/100 се счита за нормално, защото всеки божи ден плюскат бифтеци и бигмаци с 3-4 бири. И трябвало да държа 130/80. В Франция бях вдигнал малко повечко 160/90 и ми казаха виж кво човече, трябва ти повече секс, давай го ако можеш всеки ден
20
3
 
30
 
! Отговори
ПЛОСКА КОНСПИРАЦИЯ преди 7 месеца
Ясно, променят правилата за да може поввче хора да се водят хронични хипертоници и да се предписват/продават БЕЗУМНИ и НЕНУЖНИ медикаменти.
19
27
 
7
 
! Отговори
мен преди 7 месеца
Млагодарение на фармацевтичната и лекарска мафия средната продължителност на живота в цивилизованите държави е 3 пъти по-висока от Африка. За последните 200 години дължината и качеството на живота са се се увеличили двойно и продължават да растат. Па вие си седете на село, пийте си шльокавицата и плюйте по всички и всичко.
18
12
 
14
 
! Отговори
az преди 7 месеца
Недоволните, никой не ви кара да пиете лекарства на сила. Сами си избирате дали да го правите или не. Стига с тия фарамцевти дето ви убиват и насила ви бутат лекарствата си. Спирате да ги купувате и ставате щастливи, може спокойно да си пиете ракията и да се лекувате. Вие сте перфектни, но целият свят иска да ви вземе 200лв пенсия за измислени лекарства, от които няма те нужда. Така, че щом сте уверени, че ви тровят - просто не ги пийте. Победете ги!
17
5
 
31
 
! Отговори
театър на немечтите преди 7 месеца
тази декларация единственно показва че в най-скоро време всички ще ни бъде предписано да си купим и гълтаме новите хапове, които "мачкат" крвното. Бизнес, майан.

Това ще е така доката "умните" докажат че високото кръвно е заразно и ще ни бъде показан вирусът, бактерията и лошия червей кито трябва да бъдат избите със специялни хапчета. ха ха ха Цирк майна, е тоя бизнес в който хем сме актьорите-хем и зрителите и затова си плащаме и декорите и билетите
16
4
 
27
 
! Отговори
Mitkom преди 7 месеца
Веднага след по-строгата дефиниция се очакват приходи на фармецветичните компании в размер на над 33 млд. долара годишно, от повишено производство на Бетаблокери понижаващи кръвното налягане!

Как да балансираме тялото си след 35
Как да балансираме тялото си след 35

Как да балансираме тялото си след 35

Маникюр в свежо жълто (галерия)
Маникюр в свежо жълто (галерия)

Маникюр в свежо жълто (галерия)