Напукани устни - направете си балсам с природни продукти

Медът е мощен природен антисептик
16 ное 2017 12:00, Eкип на Puls.bg
1
Напукани устни - направете си балсам с природни продукти
Reuters

Едно от неприятните последствия от студеното и ветровито време върху кожата е нейното пресушаване. Най-видимо е то в зоните на тялото, където кожата е най-тънка и съответно най-лесно и бързо губи естествената си влажност. Затова напуканите устни са сред основните причини за физически, а и естетически дискомфорт през есента и зимата.

 
За подобряване вида и здравето на устните може да се разчита на ползите, осигурявани от редица природни продукти. Разчитайки на тях, всеки може да си приготви сам вкъщи достатъчно ефективен балсам за напукани устни, осигуряващ дори по-видими резултати от козметичните продукти за устни.
 
Бадемовото масло е изключително богато на витамин Е – един от най-мощните антиоксиданти в природата и част от най-полезните за кожата витамини.
 
Лимоновият сок допълва състава на бадемовото масло с високи дози витамин С. В комбинация с витамин Е, той предпазва деликатната кожа на устните от увреждащото действие на свободните радикали и от прекомерна загуба на вода, поддържайки хидратацията на кожата по повърхността на устните и в дълбочина.
 
Медът е мощен природен антисептик, с ясно изразени антибактериални свойства.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Мераклия преди 6 години
Бе имам аз един балсам от природен продукт,собствено производство.