5 стъпки към по-добра сперматогенеза

Подобрете физическата активност
20 ное 2017 15:30, Eкип на Puls.bg
6
5 стъпки към по-добра сперматогенеза
Reuters

Количеството на жизнеспособните сперматозоиди е основен показател при изследване качеството на семенната течност и първостепенен белег за фертилността на мъжа. Образуването на сперматозоидите се означава като сперматогенеза и всяко състояние, което нарушава протичането и, може да доведе до безплодие.

Eто няколко начина, с които да подобрите сперматогенезата: 

1. Физическа активност – една от основните причини за намаляване броя на жизнеспособните сперматозоиди в спермата на мъжете са проблемите с теглото, дори когато са минимални. Научни проучвания свързват редуцирането на теглото с почти 30 процентно увеличаване броя на сперматозоидите на мъжа.
 
2. Редуциране на стреса – прекомерният стрес влияе негативно на сперматогенезата в аспекта. Води до повишена секреция на хормона на стреса кортизол, който пряко забавя сперматогенезата. От друга страна животът под хроничен стрес ката организма да се настрои повече към гарантиране на оцеляването, отколкото към поддържане на репродуктивните функции.
 
3. Ограничаване приема на определени лекарствени групи – невинаги е възможно, но при проблеми със сперматогенезата и след лекарска консултация е желателно да се ограничи приемът на лекарства от групата на кортикостеоридите, противовъзпалителните средства, антипсихотици, антиандрогени и др.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Алфа преди 6 години
Веднъж седмично? Абе, момчета, вие на колко сте години. Аз ако не го смачкам сутрин съм много изнервен и полудявам през деня. За една седмица ще ми избият чивиите здраво.
2
0
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 1Не веднъж, а дваж. Препоръчителният оптимален интервал е веднъж на три дни.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И веднъж седмично - рефреш на семето.