9 суперхрани, които намаляват риска от диабет

Хапвайте нахут, кокосово масло...
23 ное 2017 09:23, Михаела Лазарова
1
9 суперхрани, които намаляват риска от диабет
Снимка: unsplash

Какви храни включва дневното ви меню и кога бе последният път, когато изследвахте нивата на кръвната ви захар? Диабетът е болестта, която често е наричана „тихият убиец“. Много хора с това състояние или преддиабет дори не подозират какво се случва в тялото им.

Затлъстяването, стресът, фамилната обремененост, са само част от факторите, които допринасят за развитието на диабет. Начинът на живот може много да намали риска от неговата поява. Ето защо на първо място трябва да обърнем внимание на храненето си.

Вижте няколко суперхрани, които намаляват риска от диабет.

Нахут

Нахутът спада към групата на така наречените суперхрани, които намаляват риска от диабет. Той е с високо съдържание на протеини, фибри и основни витамини, минерали и дори може да намали риска от сърдечни заболявания или някои видове рак.

Кокосово масло

Нови изследвания показват, че здравословните мазнини като кокосово масло, са от решаващо значение за намаляване риска от появата на диабет. За страдащите от диабет или преддиабетно състояние, хранителната мазнина е от съществено значение за регулирането на кръвната захар, тъй като спомага за безопасното обработване на въглехидратите в тялото ви. Всъщност, консумирането на умерено количество кокосови продукти, особено кокосово масло, може да намали риска от затлъстяване. Разбира се важно е какви са останалите храни, които консумирате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
7
 
! Отговори
Ути преди 6 години
1. Нахут2. Кокосово масло3. Стевия4. Сьомга5. Качествено месо6. Киноа7. Сурови ядки8. Листни зеленчуци9. Ексра вирджин зехтин