5 ползи за здравето от консумацията на маково семе

Добър източник на витамини от групата В
25 ное 2017 15:15, Михаела Лазарова
2
5 ползи за здравето от консумацията на маково семе
Снимка: pexels

Те са много вкусни и обичаме да ги добавяме към нашите рецепти за хляб и сладкиши. Маковите семена – суперхраната, от която тялото ни се нуждае, за да бъде винаги в добра форма. Чудесни за нашите смути рецепти, сосове, ястия, но това, което наистина ги прави толкова ценни са многобройните ползи за здравето.

Вижте защо е добре да хапвате по-често маково семе.

Богато е на фибри

Маковото семе е с високо съдържание на диетични фибри – вид въглехидрати, намиращи се в растителните храни. Само две супени лъжи от семето ви осигуряват 14% от препоръчителния дневен прием на фибри.
Благодарение на консумацията им, може успешно да се справите със запека, но и да стимулирате здравето си в дългосрочен план, намалявайки вероятността от развитие на диабет тип 2.

Съдържа важни минерали

Калций и мед са едни от основните минерали, от които се нуждае тялото ни. Калцият е известен с ролята си в костното здраве, но също така помага на сърцето и нервната система да функционират правилно.
Медта поддържа силна съединителната тъкан, укрепва костите и предпазва ДНК от увреждане. От друга страна консумацията на маково семе, ще ви осигури и добри количества фосфор и манган.

Фосфорът заедно с калция съставлява част от костната тъкан, докато манганът играе важна роля в синтеза на колаген – протеин, който предпазва костите от увреждане.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименУзрялото семе дори на опиумния мак НЕ съдържа наркотик.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще покаже тест за наркотици след консумация на такова семе? :-) При проверка да не излезе, че сте употребявали наркотици преди шофиране, защото сте хапнали кифла с маково семе. :-)