Запек при бебето: Каква е причината?

Детето може да загуби апетит
26 ное 2017 12:21, Eкип на Puls.bg
2
Запек при бебето: Каква е причината?
Reuters

При много бебета обикновено изхожданията са с променлив брой и консистенция. Признаци, че бебето страда от запек, са:

  • Плач и дискомфорт, раздразнителност или болка при изхождане;
  • Твърди, сухи изпражнения;
  • По-малко от три изхождания за една седмица;
  • Загуба на апетит;
  • Отделяне на газове.
Кои са причините за запек при бебетата:
 
1. Адаптирано мляко. Бебетата, които се хранят с изкуствено мляко, по-често страдат от запек в сравнение с кърмените. Това се обяснява с факта, че формулата по-трудно се храносмила и усвоява, което прави изпражненията по-твърди. Кърмените деца по-рядко страдат от запек, дори ако не са се изхождали в рамките на няколко дни. Това е така, защото майчиното мляко е перфектно балансирано за нуждите на бебето – то съдържа точни по съотношение и вид протеини и мазнини.
 
2. Захранване. При започване на захранването е възможно да се появи запек у бебето. Обяснението е, че храносмилателната система за пръв път се среща с новия тип храна и все още й е трудно да я преработи. За това могат да допринесат още недостатъчният прием на течност, както и храната, бедна на фибри.
 
3. Дехидратация. Ако детето отказва да се храни и да приема течности поради никнене на зъби или заболяване например, това може бързо да доведе до обезводняване. Това е честа причина за запек в този период.
 
4. Други. Въпреки, че се случва много рядко, причина за запека може да бъде подлежащо медицинско състояние, като метаболитни заболявания, болест на Хиршпрунг, хранителна алергия и други.
 
Още за лечението на запек при бебетата може да прочетете в Puls.bg

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
6
 
! Отговори
80% преди 10 месеца
80-90% тук от читатлите са мъже и тази новина как им е интересна ю Нямат ли по -интересни новини от запека , г-жи , вашите домашни интересни си ги оставате в къщи ,а не по медиите или има специлизирани издания за бебета. Оф тази слободия -селения у нас ,не води до нищо интересно и добро.

Прически за всеки ден от седмицата
Прически за всеки ден от седмицата

Прически за всеки ден от седмицата

Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност
Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност

Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност