Златото лекува хемороиди, атакува и раковите клетки

Още много заболяванията се предават пред благородния метал
Обновена: 30 ное 2017 09:09 | 29 ное 2017 20:32, Надежда Йосифова
15
Златото лекува хемороиди, атакува и раковите клетки
Снимка: Pixabay

Доказано е, че златото, както и среброто, притежават бактерицидни свойства. Според аюрведа златото е най-силното средство за укрепване на духа и удължаване на живота.

В началото на ХХ век, препарати, съдържащи злато или "Санокризин", започнали да се използват за лечение на туберкулоза и артрит, като противовъзпалително средство.

Днес при ставните болки и изменения, въобще при ревматични заболявания, се използва "Кризанол" - който е нов медикамент, съдържащ с 33.5% злато. Като 198AU металът се прилага в радиотерапията и при злокачествени заболявания. А в стоматологията се използва за направата на зъбни протези.

Твърди се, че лекува хемороиди, синузити, полиневрити, пневмония, нормализира функцията на жъчката и бъбреците, а и на щитовидната жлеза. Златните обици пък подобрявали зрението.

А натриването на ечемик на окото със златен пръстен е популярен метод за облекчаване на гнойното заболяване. Същото се прави и при херпес на устните, като се третира мястото под или над него.

Златото е безценен помощник и при наномедикаментите, които трябва да стигнат раковите клетки, но без да повредят останалите тъкани и да предизвикат странични ефекти. Микротопчетата се вкарват в туморите, за да могат да се активират от разстояние. Те са изградени от силиций, обвити са със злато, и са микроскопични.

Наноснарядите или nanoshells имат много специфична реакция на светлина. Учени са установили, че под въздействие на лазер, наноснарядите започват да излъчват светлина, но с различна дължина на вълните, която варира с изключителна точност в зависимост от отношението между ядрото от силиций и дебелината на слоя от злато.

Това физическо явление е познато още от 50-те години на миналия век под името плазмен резонанс, но никой по-рано не го е наблюдавал върху обекти с подобен състав и с такива нищожни размери. Друг сюрпризиращ факт е, че наноснарядите поглъщат част от светлинната енергия и така се нагряват. Когато са покачили температурата си с десетина градуса, а на тялото е нормална - 37 градуса, контактът им с туморните клетки, разрушава последните.

Всъщност от древни времена - още през 1583 г. френски придворен лекар подробно описва целебните свойства на така нареченото "пиещо се злато", приписвайки му чудодейни свойства. На Aurum potabile ("златна напитка") разчитал и знаменитият лекар алхимик Парацелз. За тази напитка се споменава и в китайските книги за медицина, писани през I век преди н.е. Според китайците това е "еликсир на живота", даряващ младост, здраве и сила. 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Става дума за колоидно злато, което има друг цвят, не е жълто!
7
4
 
3
 
! Отговори
grep преди 11 месеца
хаха, и един мармот увива шоколада в станиол ... А ако си натъркам нещо друго със злато, ще ми стане ли по-добре?
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз знам че за лечение на рак използват съединения на платината - друг скъп метал.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да не са почнали да падат котировките на златото ?
4
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 11 месеца
Изтрили ми коментара.Що
3
2
 
15
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 11 месеца
Това за тypcкoтo злато не важи, щото е менте.
2
1
 
5
 
! Отговори
Аха преди 11 месеца
От години препоръчвам Фавио на моите пациенти - пият го всеки ден, но все тая...
1
4
 
7
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 11 месеца
Минути за реклама, а ?

Знаци, че на тялото ви му липсват мазнини
Знаци, че на тялото ви му липсват мазнини

Знаци, че на тялото ви му липсват мазнини

Оригинални идеи за маникюр, които да опитате (галерия)
Оригинални идеи за маникюр, които да опитате (галерия)

Оригинални идеи за маникюр, които да опитате (галерия)