Маточина и женско биле помагат при херпеси

Някои билки също може да са ефикасни при този проблем
2
Маточина и женско биле помагат при херпеси
Снимка: Unsplash

Едно от най-неприятните и неестетични неща, с които можем да се сдобием е херпесът. Херпесът е инфекция, причинена от вируса на херпес симплекс. Щамът, който засяга предимно областта на лицето, се нарича тип 1 или HSV-1. Тип 2, или HSV-2, обикновено засяга гениталната област.

Болки, сърбеж, мехури... Казват, че веднъж появил се на определено място, при спад на имунитет, стрес, умора, херпесът отново ще се появи пак там, където е бил предишния път.

Освен с нанасянето на специални мехлеми за третиране на херпес, пробваме и народни методи за лечение като мазане с ракия, компрес с чесън. Някои билки също може да са ефикасни при този проблем, вижте кои.

Маточина

Маточината, наричана и лимонов балсам (Melissa officinalis) има приятен аромат, а листата ѝ са богати на етерично масло и някои билкари ги използват за приготвянето на чайове за лечение на бактериални, гъбични и вирусни инфекции. Маточината е и седативна билка (успокояваща), полезна при стрес и безсъние. Спомага за по-бързото лечение на язви на херпес.

Билката има по-силен ефект, ако с нея се започне още в началото при поява на херпеса. Специалисти съветват маточината да не се комбинира с други седативни медикаменти и билки. Може да си приготвите чай от маточина, да потърсите мехлем, който е базиран на нейните етерични масла или да пробвате да мажете херпеса с отвара от билката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най добър резултат дава парченце едра сол да се държи върху излизаща стресница и да се навлажнява периодично, за да може да попива,така херпеса изобщо не излиза ,не изгаря,не се бели и минава за един ден,пробвайте,лично откритие е