Младежи, дарете! Акция за кръводаряване в Русе

Дарената кръв у нас е двойно по-малко от нужната
4 дек 2017 17:45, Анисия Иванова
6

Акция за доброволно кръводаряване стартира в болницата в Русе. Целта ѝ е младите да станат по-активни кръводарители и така да се прекрати и незаконната търговия с кръв.

Данните сочат, че през миналата година безвъзмездните кръводарявания у нас са двойно по-малко от необходимите за операции. Направени са близо 167 хиляди кръводарявания, а необходимите са били 357 хиляди.

Кампанията за доброволно кръводаряване е насочена най-вече към младите над 18 години. Много хора са принудени да прибягват до черния пазар на кръв, за да помогнат на близките си, припомня Bulgaria ON AIR.

Но според специалистите – проблемът с недостига на кръв, може да се реши както от законотворците, така и от работодателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човеколюбците от парламента трябва първи да дарят кръв и да дадат пример на младите. Господа депутати не се ослушвайте като ***.
5
0
 
2
 
! Отговори
ЩО ,БЕЕЕ.. преди 6 години
ДА ДАРИ ПАРТИЯТА БКП/БСП ....ОТ "БОНОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ" , БЕ....!!!ЩО , ПАК НИЕ С ГАЙДИТЕ....??!!!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Аман, не?$?$ било *** дума - има държава Нитерия!
3
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Това че кръвта се продава е спуснато от евреите за параван, истината е че кръвта заминава по тайните еврейски канали за да се пие в синагогите. Световното еврейство както винаги страда от дискриминация, нетолерантност и безправие, пробутгват му ромска и турска кръв, че напоследък и арабска и ***$ка вместо арийска, а за това ще мъсти!
2
2
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
до 1 ***.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идвам да дам , че да я продадете после не мерси.