Зелен боб помага при анемия

Богат е на желязо
5 дек 2017 10:52, Eкип на Puls.bg
1
Зелен боб помага при анемия
Reuters

Зеленият боб предлага една от най-пълноценните възможности за набавяне на много от ежедневно необходимите хранителни вещества без риск от негативно влияние върху теглото. 

В състава на зеления боб се откроява високото съдържание на фибри, белтъчини и флавоноиди. От витамините преобладават А, С, К, В6 иВ9 (фолиева киселина). Групата на микроелементите е представена от желязо, калций, манган и калий.
 
Зеленият боб обаче се откроява сред останалите бобови и хранителни култури като цяло с 3 много позитивни особености. Той е беден на калории, не съдържа холестерол и е сред много малкото естествени източници на силиций сред храните.
 
Този универсален и в някои аспекти уникален състав превръща зеления боб в продукт, който трябва да присъства редовно на трапезата ни. Редовната му консумация гарантира по-висок шанс за превенция на редица здравословни проблеми.
 
Защита от анемия
 
Зеленият боб съдържа около 2 пъти повече желязо от най-популярния източник на желязо сред храните – спанака. Високите дози от микроелемента, които зеленият боб осигурява, ще бъдат от огромна полза за страдащите от желязодефицитна анемия и хронична умора, както и за хората, коит искат да се предпазят от тези състояния.
 
Комплексна грижа за коса, кожа, нокти и кости
 
Естественото съдържание на силиций, особено в комбинация с витамин К, носи комплексни ползи за формирането на съединителната и костната тъкан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката повече прилича на бакла.