Не пренебрегвайте грижата за ръцете през зимата

Температурата на водата е много важна
6 дек 2017 20:40, Eкип на Puls.bg
2
Не пренебрегвайте грижата за ръцете през зимата
Reuters

Студът през зимата прави кожата на ръцете ни суха, груба и бледа. Понякога тя така се напуква, че чак ни щипе и сърби. Ниските температури неминуемо се отразяват на тези части от тялото, които са най-открити. Затова трябва да се погрижим за тях още преди падането на снега и влошаване на атмосферните условия. 

Ето какви грижи да полагаме за ръцете през зимата, за да са по-защитени:
 
Защита с козметика
 
Първото и най-важно нещо, което трябва да направим преди падането на температурите, е да инвестираме в качествена козметика. Дори и да си слагаме ръцете в джобовете или да ползваме ръкавици, без нея не може. Закупуването на подходящ крем или лосион за тяло е най-доброто решение. Ако имаме такъви под ръка, можем да си слагаме от тях всеки ден или през ден. По този начин ще избегнем по-сериозното загрубяване на кожата през зимата. Можем да мажем ръцете си вечер, преди лягане, а също така поне 1-2 пъти през деня. 
 
Важно е да четем етикетите на кремовете и лосиони за ръце, така че да изберем най-добрата формула, която ще се абсорбира от кожата бързо и няма да оставя петна по повърхностите.
 
Нежно измиване
 
Миенето на ръцете през зимата също е от значение за здравето на кожата им. То трябва да става със сапун, който не съдържа агресивни съставки, например парабени, които могат да понижат Ph-то на кожата. След него може да намажем китките с лек крем. Температурата на водата също играе важна роля. Погрешно е схващането, че миенето с топла вода е по-полезно. Напротив, това изсушава кожата. 
 
Прекаленото миене на ръцете през деня също не е полезно. Разбира се, хигиената е много важна, но при по-продължителния допир на кожата със сапун и вода се губят нейните натурални масла, които задържат влагата.
 
Достатъчен прием на течности
 
Не трябва да пием повече вода само през горещините. Тялото ни се нуждае от много течности и през зимата. Най-малко 3 -3,5 литра на ден са нужни, за да може кожата ни да е хидратирана и сияеща. Колкото и да я мажем с козметика, тя трябва да си набави по някакъв начин и вода.

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вода има във ракията 60 процента.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
3литра на ден вода през зимата ми се струват малко, а защо не ги закръглим да речем на 5литра? няма такава простотия просто!!!!

Закуска за всяка зодия
Закуска за всяка зодия

Закуска за всяка зодия

Ежедневен бюти ритуал според типа кожа
Ежедневен бюти ритуал според типа кожа

Ежедневен бюти ритуал според типа кожа