Варирането на кръвното вещае... смърт

Промените в артериалното налягане са първите признаци
6 дек 2017 17:52,
16
Варирането на кръвното вещае... смърт
Снимка: Pixabay

Оказва се, че и понижаването на кръвното не е добър знак. Специалисти от британския университет в Ексетър стигнали до извода, че постепенното спадане на артериалното налягане при възрастните хора обаче, вещае предстояща смърт, съобщи изданието на Американската медицинска асоциация, цитирано от БТА.

Изследователите анализирали данни от 46 хиляди британци, починали на 60 и повече години. В извадката били включени хора, които не са имали проблеми със здравето. В другия раздел попаднали данните за британци със сърдечносъдови заболявания.

И при двете групи кръвното налягане постепенно падало, след което се повишавало, обикновено две години преди смъртта. По думите на изследователите организмът започвал да подава първите сигнали още 14 години преди леталния изход. Тогава започвало да пада кръвното налягане, а две години преди смъртта рязко се покачвало.

Затова неслучайни са постоянните съвети на лекарите да следим кръвното си налягане. Разбира се, не е необходимо да се вманиачаваме в това, но сутрин и вечер, или когато почувстваме дискомфорт, е добре да проверим нивата на артериалното си налягане.

Обикновено в областта на главата - болка или тежест, гадене, замаяност, са едни от симптомите, които сигнализират за проблем с кръвното.

И още нещо: Така разпространените панически пристъпи, които все по-често се проявяват и при млади хора, са съпътствани с повишаване на артериалното налягане.

А според последните уточнения от лекарите, те са 80/140. Повишаването на горната граница с 20 единици вече не се приема за високо кръвно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тази статия ме разби,нещо смисъла се губи,ама нали е написано,значи ще има и хонорар!
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е гати хаотичния превод,с противоречащи си изводи,изобщо статия еталон за това как не трябва да се пише статия!Естествено че при паник атака ще скочи малко кръвното,после пак се връща,и какво от това?
8
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е, познавам хора, които не са между живите и имаха тези признаци.
7
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само по себе си раждането вещае смърт.
6
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наденце мило, защо си избягало пак от харема. Айде връщай се обратно на околовръстното. Ама бързичко. Редовните ти клиенти те чакат. Губим пари. Недей така. И ти не си лекар. Това, че разбираш от венерически болести и какви хапчета да пиеш не те прави лекар. Давай си съвети там на колежките и толкоз. Няма нужда да преписваш глупости и да даваш некомпетентни мнения. Все пак хората трева не пасът.А и френските неща ти се отдават повече от мисленето. Така, че - марш на старото работно място.
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости на търкалета, абе вие защо не напишете нещо за Путин и Тръмп, ами плашите хората!
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ти падне кръвното, явно си забравил да си пийнеш грозданка. А когато спреш да пиеш грозданка краят е близко
3
1
 
23
 
! Отговори
Xa xa преди 6 години
И при мен варира кръвното,вечер спада малко ,сутрин се вдига малко значи умирачка !
2
0
 
31
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Посетих го дядото преди седмица. Прекопал градинката и засял лук и чесън. Вика "останалото място го отделих за домати и пипер. Догодина да изкарам повече и да ти дам и на теб".
1
0
 
49
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Дядо ми постоянно се оплакваше от ниско кръвно. Още откакто се помня беше с ниско кръвно. Вече съм на 35 а той на 90 и все още е с ниско кръвно.