Магнезий - за по-добър сън

Успокоява мускулите
Обновена: 14 дек 2017 21:59 | 14 дек 2017 21:43, Eкип на Puls.bg
2
Магнезий - за по-добър сън
Reuters

За да се намери изход от порочния кръг на проблемите със съня, често са необходими нетрадиционни мерки. Едно от средствата, което набира популярност като метод за справяне с хроничното безсъние, е приемът на магнезий.

 
Магнезият е сред микроелементите с най-широк спектър на действие в организма. Поддържането на нормални нива на магнезий в кръвта допринася за нормалната функция на мускулатурата, храносмилателната и сърдечносъдовата система и мозъка. В допълнение микроелементът действа пряко и за подобряване на съня.
 
Ключово условие за нормално заспиване и поддържане на съня е релаксирането на съзнанието и на мускулатурата. Магнезият регулира и двата процеса на физиологично ниво.
 
Установено е, че микроелементът активира парасимпатиковия дял на вегетативната нервна система. Той отговаря за успокояването на ума и съзнанието. Механизмът, по който магнезият участва в този процес, е многостранен. От една страна микролелементът регулира дейността на невротрансмитерите, които участват в предаването на нервните импулси и поддържат активността на нервната система. Магнезият инхибира действието на веществата, които стимулират нервната система и водят до прекомерната й активност, затрудняваща засшиването.
 
Освен това той е антагонист на т.нар. гама-аминобутирова киселина (GABA). Той се свързва към същите рецептори, към които се свързва и тя, и отключва същите реакции, водещи до релаксиране и намаляване активността на нервната система.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Ви се схващат мусколите, магнезия ще оправи и този проблем.