Дървен гребен – подобрява растежа на косата

Забравете за пластмасовия, съветват експерти
15 дек 2017 12:37, Eкип на Puls.bg
7
Дървен гребен – подобрява растежа на косата
Reuters

Кой не мечтае за дълга, здрава и блестяща коса? Понякога това е постижимо с качествена козметика и хранителен режим, чрез които си набавяме необходимите вещества. Но замисляли ли сте се дали гребенът е фактор в грижата за здравето на косата? Разбира се, че да. При много жени разресването на косата е истински ритуал. Те със сигурност обръщат и внимание на материала, от който е направена тяхната четка.  

Ето няколко основни причини да замените обикновените пластмасови/метални гребени с дървени:
 
Те щадят косата
 
Металните и пластмасови гребени прекалено издърпват косъма, което причинява по-голямо увреждане на скалпа и начупване на косата. От друга страна дървените гребени са по-нежни към косъма и го щадят много повече при самото разресване. 
 
Не се нагряват при сушене
 
Металните и пластмасови гребени или четки лесно се загряват по време на сушене със сешоар и могат дори да отделят в кожата на главата вредни вещества. Дървените са лоши проводници на топлината и при тях няма такива проблеми. 
 
Подобряват растежа на косата 
 
Използването на дървени гребени или четки подобрява циркулацията на кръвта в скалпа. Това поддържа космените фоликули в добра форма и подобрява състоянието на фоликулите, поради което растежът на косата се поодбрява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
леля Цеца преди 6 години
И освен изброеното, не наелектризира косата като пластмасовите.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Останал е от баба ми костен гребен. Това е гребен който е направен от коста на животно. Такива гребени са произвеждани през 30-те години на 20-ти век. Това е гребен който е уникален. Лошото е че няма такива майстори които да ги изработват в днешно време.
3
0
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Ползвам дървен гребен и всичко казано е вярно, но скоро няма да имам нужда от гребен, защото е почнала да се заформя писта. Всичко е до ген!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв е тоя *** на снимката ?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От години използвам дървени гребени, купувам такива и на децатч си и съм им зчбранила да ползват гребени от друг материал