Мръсният въздух води до психоза при подрастващите

Пристрастяването към наркотици също може да е следствие
15 дек 2017 21:55,
7
Мръсният въздух води до психоза при подрастващите
Снимка: Pixabay

Невробиолози от Южнокалифорнийския университет в Лос Анджелис установиха, че тийнейджърите, живеещи в замърсени райони, са със значително по-неустойчива психика в сравнение с връстниците си, които населяват екологично чисти райони.

Така че замърсяването на атмосферата е свързано не само със "завой" към асоциално поведение, а и с риск от сериозни заболявания, сочат резултатите от изследване, съобщава БТА.

Доказано е, че токсините във въздуха нарушават нормалните невронни връзки в главния мозък и в резултат подрастващите стават "неуправляеми". Учените са на мнение, че въздействието на токсините може да причини възпаления в отделни зони на главния мозък, предизвиквайки пристъпи на психоза, безсъние, както и пристрастяване на младите хора към наркотиците.

При това основната рискова група включва тийнейджърите, като най-голямо въздействие върху мозъците им, което оказва изхвърленото в атмосферата олово. По данни на учените, повишеното съдържание на изхвърлените в атмосферата вредни вещества влияние върху социалната среда в крайна сметка.

Статистиката сочи, че подрастващите, които живеят в замърсени райони, са по-склонни да извършват престъпления в сравнение с връстниците си, които имат шанс да бъдат в екологично чисти райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
Еееее, а бе в таз редакция дето ги пишат тез работи, много мръсен тоз въздух бе...а бе отваряйте тез прозорци бе, проветрявайте щото всички сте психозали май, май...
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да богаташите са пристастени към кокаина затова не им личи
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръсният им въздух май е замърсен с дим от трева и крек?
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демек преди хиляда години например без замърсяване,не е имало пристрастени.Нонсенс.По-скоро употреба на наркотици и живеене в мръсен квартал са две последствия на еднапричина:бедност.Но и това не е абсолютното обяснение.Няма богати пристрастени?Можеби те дишат мръсен въздух тайно.Абе пълен нонсенс.
3
1
 
8
 
! Отговори
зам.министър от ГЕРБ преди 6 години
хитрохем ще си продаваме геррберските наркоотицихем ще ни плащат данък вредни емисии
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръсният въздух няма нищо общо с психозата. Аз който съм работил 35 години в комбинат Кремиковци да не би да съм дишал кристален въздух в Коксохима? Някои знаят ли изобщо какво представлява коксохима. За съжаление неможе да ги вкарам в коксохима само за 5 минути да им покажа какво е чист кристален въздух. Влизате бели и след 5 минути излизате не.гри. През тези 35 години съм работил на 3 смени. Досега трябваше да съм психясъл от всякъде. Да спрът дрогата че няма да дочакат да остареят.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А възможно е и от запек да е психозата.