Зачеване - как да имаме момиче?

Нещата не стават толкова лесно
16 дек 2017 09:58, Иванка Гъркова
4
Зачеване - как да имаме момиче?
Reuters

Бебетата и от двата пола се зачеват по един и същ биологичен механизъм, а единственият фактор, който определя от какъв пол ще е плодът, е какъв тип сперматозоид ще оплоди яйцеклетката. Половината от сперматозоидите на мъжа носят Х-хромозома, която ще създаде женски зародиш, а останалата половина – У-хромозома, определяща мъжки пол за бебето. 

Има данни, че У-хромозомите са малко по-пъргави и при определени условия може да достигнат по-бързо яйцеклетката и да се повиши вероятността да бъде заченато момче. В други ситуации обаче може да се стимуират сперматозоидите, носещи наследствен материал за женски пол.
 
Макар и да не може да се гарантира пълен успех, има няколко трика, които може да се прилага, в случай, че желаете да си направите бебе от точно определен пол, а не да оставяте всичко на случайността.
 
Макар и все още неродено и дори незаченато, желаното момиченце показва типични за пола си маниери и поставя интересни изисквания пред майка си, ако тя иска да си гарантира, че рожбата й ще е от женски пол.
 
Проучванията показват, че в дните, когато се опитва да зачене момиче, жената трябва да избягва оргазмите по време на секс. Спазмите на гладката мускулатура при оргазъм подпомагат придвижването на спермата към матката. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
8
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
Напротив , много е просто. За момче цилиш горния десен ъгъл , а за момиче долния ляв Действа бизотказно.Избегвайте по среда ,че ще имате проблеми с пола.
3
4
 
7
 
! Отговори
Разбирач преди 6 години
Имам близнаци-момче и момиче. За момчето карах малко вдясно, после малко вляво за момичето. Сакън да не се кара в средата. Разбирате защо.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм чул ,че трябва да е на гроздова.Трябва да се уточнят тези разминавания!
1
4
 
15
 
! Отговори
metall преди 6 години
Да се наблегне на сливовата ракия !