Пациентски организации: Да спрат течовете в здравната система

Искат и по-добри финансови условия при купуване на лекарства
14
Пациентски организации: Да спрат течовете в здравната система
Снимка: БТА

Да се спрат течовете и спекулантите в здравната система. Това поискаха пациентски организации на среща с премиера Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев в Министерския съвет. Те декларираха и че ще подкрепят всяко усилие на управляващите в тази посока.

Смятаме, че отпадането на мораториума за нови лекарства и това да има спокойствие в държавата, е най-доброто решение, коментира д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация. След възникналото обществено недоволство за мораториума управляващите дадоха "заден ход" и се очаква утре парламентът да гласува отпадане на спорния параграф.

Още по темата

На срещата в МС представителите на пациентите са призовали министъра и Здравната каса да проведат бързи преговори с фармацевтичните фирми, за да постигнат по-добри финансови условия за подсигуряване на тези лекарства.

Те са поискали и да се приложат европейските терапевтични ръководства при предписването и отпускането на нови формули, за да се избегне всякакво съмнение за това, че може да има местен лобизъм или някой просто е решил да предписва по-скъпи лекарства.

Според пациентските организации Касата трябва да въведе механизъм, който да отчита ефективността за пациента, тоест има ли оздравителен ефект от прилагането им.

Представителите на пациентите са поставили и по-дългосрочни въпроси – да има ясно разписана концепция за лекарствената политика в България и за преструктуриране на болниците по региони, защото действащият модел е докарал до фалит малките болници.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
за яснота преди 11 месеца
Това изискване е пожелателно и твърде разтегливо и рисково по отношение на пациента-"
пациентските организации Касата трябва да въведе механизъм, който да
отчита ефективността за пациента, тоест има ли оздравителен ефект от ?!?!"Риск за предпочитания към лечимите форми т е ранните ,което е преди всичко задължение на самия пациент .....да се яви навреме,да изпълнява назначени
7
1
 
4
 
! Отговори
Тровят МИЛИОНИ преди 11 месеца
У Нас терористиtе от МЕд мафията отравят милиони жертви дневно..освен хлор токсични канцерогенни разтвори подавани вместо питейна вода,отравят чрез хляба,солта/високи дози ненужен калиев йодит/ колбасите.Последните години тровят всичката бира на пазара.няма неотровен българин..
Отровени с а всички лекари чрез безплатни семинарчета,пси активни наркоспец добавки и пси активни обемно проникващи клипове/презентации.
КОЛКОТО ПО ВЕЧе и по ТРАЙНО Отровени толков а повече ПАЦИЕНТИ ЗА БЕЛИТЕ МАФИоТи..
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И как точно ще спрат тези течове? Оня от Банкя от 9 години обещава да вкара държавни служители, политици и всекви крадци в затвора, а до сега само успя да събере малко луканка за изборите... Дано поне е от ирландско отлежало...
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отнемете инвалидните пенсии на всички с психически заболявания, които са дадени въз основа на Ерикризи само от Психиатричните отделения. Там е пансион — ядат, пият и спят една седмица и хайде с готова Епикриза за ТЕЛК. Влизат по желание когато си поискат, като са толкова болни има специализирани психиатрични заведения (лудници). Щом лудите, които лекарите пращат в тези специализирани психиатрични болници на задължително лечение по Закона за здравето и после им дават ТЕЛК с 0% увреждания, то за тези трябва минус 30% увреждания.
4
1
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 11 месеца
А фалшивите инвалиди КОГА?
3
1
 
4
 
! Отговори
ЗА ТЕЛКОВЕТЕ: преди 11 месеца
ОБЛАСТНИТЕ ТЕЛКОВЕ ПРЕДЛАГАТ---ЦЕНТРАЛНИЯ УТВЪРЖДАВА!

ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ТЕЛК--РЕШЕНИЯТА!
СЛЕД 89-г....ПАРТ.СЕКРЕТАРИТЕ , ВОДЕХА ЦЕЛИ ГРУПИ ПЕНСИОНЕРИ НА ТЕЛК--за да им повишават пенсиите за да ГЛАСУВАТ ЗА БКП/БСП!
/свидетел съм /
2
0
 
6
 
! Отговори
СТОП НА ВНОСКИТЕ преди 11 месеца
ВСЕКИ СЪС СОБСТВЕНА КАРТА И СМЕТКА --- ЗА "ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ"/застраховка/ В БАНКАТА!
САМО ПРИ НУЖДА ---Държавата доплаща разликата в лечението!!!

СТИГА ВЕЧЕ ДАЛАВЕРИ С ПАРИТЕ НА НАРОДА ---ЗА ЗДРАВЕ!!!
1
2
 
7
 
! Отговори
Лесно е ! преди 11 месеца
Основна стъпка номер 1: Пълна ревизия на ТЕЛК решенията. А не с номера, че за тази година са хванали 50 броя. Цели ма'али точат "телката" . А за "лекар" ,дал телк на сив гълъб и то без никаква нужда-не глоба,а затвор ! От там тръгва всичко.

Коледен маникюр със снежинки (галерия)
Коледен маникюр със снежинки (галерия)

Коледен маникюр със снежинки (галерия)

Как да работите под напрежение, без да достигате до бърнаут
Как да работите под напрежение, без да достигате до бърнаут

Как да работите под напрежение, без да достигате до бърнаут