Невен – природният антисептик

Съдържа биофлавоноиди
21 дек 2017 10:52, Eкип на Puls.bg
1
Невен – природният антисептик
Reuters

Редом с няколкостотин вида вируси, които предисвикват настинка и грип, природата ни предлага и също толкова богат избор от естествени  антивирусни продукти, които подсилват имунитета, намаляват възпалението и директно унищожават вирусните частици. 

Малко позната, но притежаващa и трите посочени качества, е широко разпространенатата у нас билка невен.
 
Известен с латинското наименование Calendula officinalis, невенът е сред билките с най-силно изразено противовирусно действие. Комплексният му позитивен ефект за засилване на имунитета и преодоляване на грипната инфекция е причина той често да се означава и като природна ваксина.
 
Невенът действа като комплексно антисептично средство, а най-сериозен интерес в това отношение представляват цветовете на растението. В тях се откриват високи дози линолова киселина, терпени и биофлавоноиди. Те допълват действието си за постигане на ефективна защита от вирусните инфекции и техните бактериални усложнения.
 
Биофлавоноидите неутрализират свободните радикали, които увреждат клетките и ги правят по-лесна мишена за атаките на вирусите. В допълнение биофлавоноидите защитават клетките от действието на провъзпалителни фактори като цитокините, които помагат за разпространение на възпалението при вирусна инфекция.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко позната за тези, които не се интересуват от козметика и растения. В нашия език има и имена Невяна, Невена, Невен. Има доста още какво да се напише.